Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pernai Prahoje apsilankė rekordinis turistų skaičius

Čekijos sostinė galbūt ne Paryžius, Londonas ar Roma, tačiau į ją anksčiau ar vėliau turbūt atvyksta kiekvienas, keliaujantis per Europą. Kad turistų Prahoje daug, rodo ir statistika. O praėję metai Čekijos sostinei buvo rekordiniai – joje pirmą kartą apsilankė daugiau nei 6 mln. turistų, skelbia „CzechTourism“.
Praha
Praha / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Čekijos sostinę aplankančių turistų skaičius nuolat išauga. 2016-aisiais čia atvyko 7,07 mln. svečių, t.y. 460 tūkst. daugiau, palyginti su praėjusiais metais.

Rekordas pasiektas ir nakvynių srityje – daugiau negu 16,5 mln. Užsienio turistų nakvynių skaičius pernai padidėjo 551 tūkst. Vidutiniškai turistai Prahoje praleido 2,4 naktis.

Kaip ir ankstesniais metais, 2016 m. daugiausia turistų į Prahą atvažiavo iš Vokietijos, JAV, Didžiosios Britanijos ir Italijos. Dviženklį procentinį augimą Prahos miesto turizmo informacijos centras pastebėjo tarp svečių iš Pietų Korėjos, Izraelio, Slovakijos, Lenkijos ir Olandijos.

Be to, 2016-ųjų pabaigoje stipriai padidėjo turistų skaičius iš Rusijos. 2016 metų ketvirtąjį ketvirtį Prahą aplankė 28 proc. daugiau rusų, palyginti su 2015 metais.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Devyni būdai sugadinti išvyką į Prahą

Prahoje atidarytas tualetų muziejus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento