Šioje nominacijoje dėl geriausios kulinarinės turistinės krypties Pietų Amerikoje varžėsi Argentina, Bolivija, Brazilija, Čilė, Ekvadoras, Paragvajus, Urugvajus ir Venesuela.
Peru virtuvėje iki šiol plačiai naudojama kinva – grūdų kultūra, kuri šalia bulvių ir kukurūzais naudota dar inkų laikais, šis augalas vadintas „aukso grūdais“. Pastaruoju metu, besidomintys sveika ir ekologiška mityba labai susidomėjo kinva. Gali būti, kad būtent dėl to Peru virtuvė taip išpopuliarėjo.
Apskritai, Peru kulinarijos šaknys siekia savo senovės inkus. Virtuvė gana įvairi: nuo ryžių, naminių paukščių ir ožkos mėsos šalies Šiaurėje iki bulvinių patiekalų, saldžių kukurūzų, čili pipirų ir paukštienos Pietuose. Skirtinguose šalies regionuose rasite visiškai skirtingus patiekalus. Be to, pastaruoju metu vietos kulinarinės tradicijos susimaišė su ispanų, arabų, afrikiečių, kinų ir italų tradicijomis. Todėl patiekalai tapo įvairesni.
Be to, Peru virtuvės patiekalai jau atkeliauja ir į platųjį pasaulį: šią vasarą Londone atsidarė tradicinio Peru maisto restoranas „Fitzrovia“, keli jų veikia ir San Franciske bei Madride.