Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmąjį mėnesio sekmadienį Italijos muziejuose vėl bus galima lankytis nemokamai

Jei žadate aplankyti Italiją ir svajojate užsukti į ne vieną muziejų, turime jums gerų žinių. Nuo lapkričio kiekvieną pirmąjį naujo mėnesio sekmadienį valstybiniuose muziejuose, kai kuriose pilyse ar archeologinėse vietovėse vėl bus galima lankytis nemokamai, praneša lonelyplanet.com.
Karališkieji Kazertos rūmai Italijoje
Karališkieji Kazertos rūmai Italijoje / 123rf.com nuotr.

Projektas „Domeniche al Museo“ („Sekmadieniai muziejuje“) pirmą kartą šalyje buvo pristatytas 2014 metais – nuo tada valstybės valdomuose šalies muziejuose, rūmuose ir archeologinėse vietovėse nemokamai apsilankė daugiau kaip 15 mln. turistų.

Praėjusiais metais projektas buvo sustabdytas, tačiau pasikeitus kultūros ministrui, „Sekmadieniai muziejuje“ vėl buvo atgaivinti.

Tad pirmąjį lapkričio sekmadienį valstybiniai šalies muziejai atveria savo duris ir kviečia apsilankyti visiškai nemokamai.

123rf.com/Pompėja
123rf.com/Pompėja

Į projektą įtrauktos ir labiausiai turistų lankomos Italijos vietovės, pavyzdžiui, garsusis Romos koliziejus, Florencijos „Galleria dell’Accademia“, garsieji Pompėjos miesto griuvėsiai bei Kazertos rūmai.

123rf.com /Roma
123rf.com /Roma

Nemokamai apsilankyti pirmąjį mėnesio sekmadienį bus galima ir įspūdingoje Šiaurės Rytų Italijoje Triesto įlankoje esančioje XIX amžiaus Miramare pilyje ar Šiaurės Italijoje netoli Turino esančiuose Venarijos rūmuose, kurie yra laikomi vienais didžiausių rūmų pasaulyje.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Venarijos karališkųjų rūmų turtai
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Venarijos karališkųjų rūmų turtai

Vienintelės vietovės, į kurias nemokamai patekti nebus galima, tai – privatūs muziejai, arba tie, kuriuos valdo vietos, ne valstybės valdžia.

Tad jei dar norite pasidžiaugti kiek geresniais orais nei Lietuvoje ir svarstote, kur būtų galima ištrūkti bent savaitgaliui. Italija tam – puikus pasirinkimas.

Suskubkite ir iki pavasario neatidėliokite – nepamirškite, kad tai, kas nemokama, dažniausiai pritraukia minias turistų. Tad pats geriausias būdas eilių bent kiek išvengti – Italijoje lankytis rudenį ar žiemą.

Visą projekte dalyvaujančių muziejų sąrašą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas