Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10:00

Po pasaulį keliaujanti Miglė: apie susitikimą su meškomis, neturistinę Turkiją ir kodėl kiekvienoje šalyje lieka dalis širdies

Stovėti oro uoste, eilėje prie registracijos skrydžiui į Antaliją, truputį keista. Daugiau nei 90 procentų į šį Turkijos kurortą skrenda įsigiję „viskas įskaičiuota“ paketus. Kartais stebina lagaminai nes, rodosi, žmonės į atostogas išsiveža tiek daug daiktų. Pažinti šioje eilėje stovinčią Miglę – labai lengva. Ji keliauja su kuprine, be to, išsiskiria žygio drabužiais bei „neturistine skrybėle“, jau nekalbant apie plačią šypseną.

Su Migle ir susipažinome oro uoste, kartu keliaudamos į Turkiją. Laukė skrydis į Antaliją, o tada – automobiliu į vakarinę Turkijos pusę ir 120 kilometrų pėsčiomis senuoju Likijos keliu. Iš viso mūsų – dešimties žmonių grupė.

Likijos kelias mane sudomino dėl kelių dalykų. Visų pirma, jis yra įtrauktas į gražiausiųjų pėsčiųjų takų dešimtuką bei žada ne tik įspūdingus vaizdus, tačiau puikų klimatą, jame gyvena legendos ir istorija, tenka pražygiuoti pro istorinio miesto griuvėsius.

Turkija yra viena iš Miglės meilių. Mergina ne tik pati keliauja po šalį, tačiau kalnų keliais lydi keliautojų grupes. Pamilusi Turkiją lietuvė pramoko turkų kalbą, mat šalies kaimeliuose jokia kita kalba nesusikalbėsi. Kelionės Miglės gyvenime – labai svarbios. Ketverius metus ji gyveno Islandijoje, taip pat viena keliavo po Balkanus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai