Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Populiarios Europos salos paplūdimius užėmė per karantiną išdrąsėjusios karvės ir vaiko turistus

Praėjusią savaitę Korsikos saloje teko uždaryti dalį paplūdimių, nes juose įsitaisė itin agresyvios karvės, kurios pradėjo puldinėti ir turistus.
Karvės Korsikoje
Karvės Korsikoje / 123rf.com nuotr.

Viduržemio jūroje esančioje Korsikos saloje, kuri priklauso Prancūzijai, gyvena daugiau nei 15 tūkst. žmonių. Gyvena ir daug karvių, kurios per karantiną tapo itin drąsios. Dabar į salą grįžę turistai turi su galvijais konkuruoti dėl paplūdimių.

Vienas vyras buvo paguldytas į ligoninę po to, kai Lotu paplūdimyje karvė jam įdūrė į kaklą. Karvių banda ir vaikėsi turistus, o kalnų miestelyje Lozzi moteris pateko į ligoninę, kai džiaunančią skalbinius užpuolė galvijas.

„Moteris buvo sužeista per 2 centimetrus nuo arterijos, – Lozzi meras Francois Acquaviva sakė vietos laikraščiui „Corse“. – Jeigu taip bus ir toliau, bus mirčių.“

Pietinėje salos dalyje, šalia Ajaccio, paplūdimius net teko uždaryti, kai karvės pridarė žalos automobiliams ir žmonių žemėms, trukdė piknikus ir turistų poilsį.

„Turistai juokiasi ir fotografuoja, bet iš tiesų tai problema“, – sakė vietos pareigūnas. O gyvūnų apsaugos specialistas įspėjo: „Jeigu pamatote, kad karvės kažkur eina, geriausia joms pasitraukti iš kelio.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas