Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalija švelnina kelionių apribojimus pasiskiepijusiems keliautojams

Portugalija sekmadienį pranešė švelninanti kelionių apribojimus Europos Sąjungos COVID-19 sertifikatų turėtojams, panaikindama reikalavimą prieš atvykstant į šalį turėti neigiamą tyrimo rezultatą.
Porto, Portugalija
Porto, Portugalija / 123rf.com nuotr.

Keliautojai, turintys ES skaitmeninį sveikatos pažymėjimą ar kitus pripažintus vakcinavimą patvirtinančius pažymėjimus, nuo pirmadienio nebeturės pateikti neigiamo prieš kelionę atlikto tyrimo rezultato.

ES COVID sertifikatas įrodo, kad keliautojas yra visiškai paskiepytas, kad jo tyrimas neseniai buvo neigiamas arba kad jis pasveiko nuo COVID-19 per pastaruosius šešis mėnesius.

Toks sprendimas priimtas po to, kai Europos Vadovų Taryba rekomendavo suderinti bloko kelionių taisykles, kad būtų išvengta apribojimų visiškai paskiepytiems keliautojams iš kaimyninių ES valstybių, kuriose užsikrėtimo lygis didesnis.

Kaip ir kitos ES valstybės narės, Portugalija nuo gruodžio pradžios reikalavo, kad 12 metų ir vyresni keleiviai, prieš atvykdami į šalį, turėtų neigiamą tyrimo rezultatą, nepaisant jų vakcinacijos statuso.

Vyriausybė ketvirtadienį sumažino imunochromatografiniu horizontalios tėkmės metodu atliktų tyrimų galiojimą nuo 48 iki 24 valandų.

Portugalijoje šeštadienį užregistruota daugiau nei 41 tūkst. naujų užsikrėtimo ir 44 mirties atvejai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas