Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Privatizuota „South African Airways“ žada jau rugsėjį pradėti skrydžius

Pietų Afrikos oro vežėja „South African Airways“ (SAA), kuri, siekiant išgelbėti lėšų stokojančią bendrovę, neseniai buvo privatizuota, žada jau rugsėjį pradėti skrydžius.
Lėktuvas
Lėktuvas / 123RF.com nuotr.

„South African Airways“, kuri kadaise buvo antra pagal dydį Afrikos oro bendrovė, nusileidžianti tik „Ethiopian Airlines“, ne vienus metus išgyveno vien valstybės pagalbos dėka. Maršrutų ji ėmė atsisakinėti dar prieš tai, kai dėl prasidėjusios COVID-19 pandemijos buvo priversta sustabdyti veiklą.

„Po mažiau nei mėnesio danguje vėl matysime ryškiais ir pažįstamais SAA simboliais nuspalvintus orlaivius, nes oro bendrovė atnaujina veiklą“, – skelbiama bendrovės išplatintame pranešime.

Pirmieji skrydžiai planuojami rugsėjo 23-ąją.

Iš pradžių SAA siūlys skrydžius vidaus maršrutais, taip pat skrydžius Afrikos žemyne, įskaitant skrydžius į Akrą, Kinšasą, Hararę ir kitus miestus.

„Atsižvelgiant į rinkos sąlygas, veiklos mastas bus didinamas ir maršrutų tinkle atsiras daugiau paskirties oro uostų“, – pridūrė bendrovė.

Birželį Pietų Afrikos vyriausybė pardavė 51 proc. SAA akcijų investuotojų konsorciumui, tarp kurio narių yra ir neseniai įkurtos vietos pigių skrydžių bendrovės LIFT savininkas.

Prieš privatizavimą oro bendrovei buvo suteikta daugiau kaip 500 mln. JAV dolerių valstybės pagalba ir buvo restruktūrizuota jos skola.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas