Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

PTO: tarptautinių turistų srautas pasaulyje dėl koronaviruso sumažės 3 proc.

Tarptautinių turistų srautas pasaulyje šiemet gerokai sumažės, mano Pasaulio turizmo organizacija (PTO), anksčiau prognozavusi srauto augimą. Dabar prognozuojama, jog tarptautinių turistų skaičius 2020 metais sumažės 1–3 proc., nors anksčiau buvo prognozuotas 3–4 proc. augimas, pažymima organizacijos praėjusios savaitės pabaigoje paskelbtame pranešime.
Turistai Venecijoje
Turistai Venecijoje / 123rf.com nuotr.

Dėl to tarptautinio turizmo pajamos, apytikriais vertinimais, bus 30–50 mlrd. JAV dolerių (29–45 mlrd. eurų) mažesnės, negu buvo prognozuota anksčiau.

Jeigu ši prognozė pasitvirtins, tarptautinių turistų srauto metinis nuosmukis bus pirmasis nuo 2009 metų, kuomet skaudų smūgį kelionių ir turizmo sektoriui buvo sudavusi pasaulinė ekonominė krizė.

„Pagal šį pirmąjį vertinimą, labiausiai nukentės Azijos ir Ramiojo vandenyno regionas – čia tarptautinių turistų srautas, kaip manoma, sumažės 9–12 proc.“, – rašoma PTO paskelbtame pranešime.

„Skaičiuoti, kiek turistų srautas galėtų sumažėti kituose pasaulio regionuose, kol kas yra per anksti, nes padėtis sparčiai keičiasi.“

Pasak Jungtinėms Tautoms priklausančios organizacijos, dėl kelionių apribojimų ir skrydžių atšaukimo „gerokai smuko kelionių paslaugų pasiūla, o jų paklausa toliau mažėja“.

PTO paragino „suteikti finansinę ir politinę paramą turizmo sektoriaus gaivinimo priemonėms“.

„Apie 80 proc. turizmo sektoriaus sudaro mažosios ir vidutinio dydžio įmonės, kurioms gresia ypač didelė rizika. Nuo turizmo priklauso milijonų žmonių pragyvenimo šaltiniai visame pasaulyje, ypač pažeidžiamose bendruomenėse“, – pareiškė organizacijos vadovas Zurabas Pololikašvilis.

2019 metais tarptautinių turistų srautas pasaulyje padidėjo 4 proc. iki 1,5 mln., o daugiausia svečių iš užsienio sulaukė Prancūzija. Antroje vietoje buvo Ispanija, o trečioje – Jungtinės Valstijos.

Pernai gruodį Kinijoje atsiradęs naujasis koronavirusas jau pasiglemžė apie 3,8 tūkst. žmonių gyvybių. Juo 100 šalių ir teritorijų užsikrėtė per 110 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas