Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Puiki žinia: „Lietuvos geležinkeliai“ kviečia į nemokamas ekskursijas

Ekskursija į bunkerį po Kauno geležinkelio stotimi bei Kauno depo statinių kompleksą, ekskursija traukiniu palei Vilnią į elektrinių traukinių depą, o gal Šiaulių geležinkelio stotį ir muziejų, Šilėnų ilgabėgių gamybos cechą ar Radviliškio geležinkelių mazgą? Aplankyti visus šiuos objektus, į kuriuos paprastiems mirtingiesiems dažnai nėra šansų net nosies įkišti bus galima jau kitą savaitę.
Kauno geležinkelio stotyje
Kauno geležinkelio stotyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tokią galimybę dovanoja bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“. Nemokamos ekskursijos – dovana lankytojams Geležinkelininkų dienos proga.

„Šiemet norėjome pakviesti kuo daugiau žmonių aplankyti ilgą laiką uždaras buvusias „Lietuvos geležinkelių“ erdves, supažindinti jų dalyvius su bendrove, geležinkelininko profesija, įdomiais istoriniais faktais bei paslaptimis.

Paskelbdami apie ekskursijas organizatoriai nesitikėjo tokio didžiulio susidomėjimo. Į dalį vietų nebeliko per pirmąjį pusdienį

Šių metų šventės išskirtinumas yra tai, kad visuomenei atveriame iki šiol uždarytas duris į daugelį mūsų erdvių ir pastatų – kviečiame aplankyti Eismo valdymo centrą, Vilniaus lokomotyvų remonto depą, pėsčiomis pereiti Kauno tunelį, traukiniu apvažiuoti keleiviams nematomas zonas. Tai iš tiesų unikali galimybė pamatyti tai, kas iki šiol buvo nematoma“, – sakė „Lietuvos geležinkeliai“ Komunikacijos departamento specialistė Novilė Aleksejevaitė.

Pasak jos, paskelbdami apie ekskursijas organizatoriai nesitikėjo tokio didžiulio susidomėjimo. Į dalį vietų nebeliko per pirmąjį pusdienį. O po savaitgalio laisvų vietų likę vos į kelias ekskursijas.

„Vietų skaičius ribotas, nes mūsų rodomuose objektuose reikia laikytis tam tikrų saugumo reikalavimų. Dalis šių vietų – strateginiai objektai, todėl saugumas juose sustiprintas. Daugiausia visuomenės dėmesio sulaukė ekskursijos į Kauno tunelį, Vilniaus lokomotyvų remonto depą, Eismo valdymo centrą bei ekskursija traukiniu į Vakarų Vilniaus pramonės zoną. Matome, kad visuomenei įdomūs saviti objektai – būtent tai ir yra šių ekskursijų išskirtinumas“, – sakė „Lietuvos geležinkeliai“ atstovė.

Tokiu formatu ekskursijos organizuojamos pirmą kartą. Jų dalyviai pirmieji turės šansą pamatyti, kaip atrodo „Lietuvos geležinkeliai“ kasdienė veikla.

„Ar ateityje jas kartosime, dar nežinome. Galbūt tai taps Geležinkelininkų dienos tradicija“, – sakė N.Aleksejevaitė.

Priminsime, jog šiemet pirmą kartą „Lietuvos geležinkeliai“ lankytojus pakvietė ir į dar vieną unikalią ekskursiją – pasivaikščiojimą ant Lyduvėnų tilto. Po sėkmingų pirmųjų „eksperimentinių“ ekskursijų žadėta, kad tiltas smalsuoliams bus atvertas ir vėliau.

Tačiau tiksli data iki šiol nėra aiški.

„Lyduvėnų tiltas nėra pritaikytas pėstiesiems, todėl tam, kad juo reguliariai galėtų vykti ekskursijos, turime įgyvendinti tam tikrus saugumo reikalavimus.

Iki šių metų Geležinkelininko savaitės šių reikalavimų dar nespėjome įgyvendinti, todėl tikimės, kad norinčius pasigrožėti Dubysos slėniu nuo Lyduvėnų tilto į ekskursijas pakviesime kiek vėliau“, – žadėjo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito