„Uolos“ pavadinimas šiam restoranui prilipo labai greitai. Mažoje grybo formos salelėje įsikūręs jaukus pastatas vienu metu talpina net 45 klientus. Viduje viskas tviska nepriekaištinga švara, o už lango tyvuliuoja žydras Indijos vandenynas. Restorano svečiai gali naudotis ir įrengta terasa. Joje lankytojų veidą nuolat garina švelnus tropikų brizas.
www.therockrestaurantzanzibar.com nuotr./Pro langą matosi Indijos vandenyno rifai |
Kas dar labiau išskiria šį restoranėlį iš kitų, tai šviežia žuvis ir kitos jūros gėrybės surenkamos čia pat nusekusiose koralinių rifų ertmėse. Dieną restoranėlio darbuotojai braidžioja aplink salą ir renka koralų balutėse užsilikusius aštunkojus, moliuskus bei kitus jūros gyvius. Vakare iš laimikio paruošiami nepaprasto skonio patiekalai.
www.therockrestaurantzanzibar.com nuotr./Jauki restorano aplinka |
„Nuo pat pirmos minutės, kai pamačiau šią uolą, žinojau, kad čia bus nepakartojamas restoranas“, – sakė vienas iš „Uolos“ savininkų Nigelis Firmanas.
www.therockrestaurantzanzibar.com nuotr./Ant žarijų kepinami omarai |
Tiesa, nepaprasta vieta kelia ir patiekalų kainas. Pavyzdžiui, ant žarijų kepto aštunkojo, krevečių ir kalmarų porcija lankytojui atsieis apie 50 dolerių (130 litų). Egzotiškos jūros gėrybių salotos su saldžiais vaisiais „Uoloje“ kainuoja apie 15 dol. (40 litų). Visgi, panašu, kad lankytojai šiame restorane moka ne tik už maistą ir aptarnavimą, tačiau ir puikią Indijos vandenyno bei tropikų atmosferą.
Daugiau nuotraukų iš nepaprasto restorano gyvenimo galite rasti naujienų portalo „Daily Mail“ publikacijoje.