Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rodos, kad nuo visko tuoj apsivemsite? Požymiai, kad skubiai reikia atostogų

„Man reikia atostogų“, – ši frazė pasakoma gana dažnai ir būna susijusi su žmogaus patiriamu nuovargiu ar norėjimu pabėgti nuo rūpesčių, rutinos. Tik kol vieniems pakanka pailsėti per laisvadienį, yra tokių, kuriems išties skubiai reikia ilgų atostogų. Ir tai rodo tam tikri ženklai, kurie, beje, gali signalizuoti ir apie perdegimą – pasitikrinkite!
Persidirbimas, nuovargis
Persidirbimas, nuovargis / 123RF.com nuotr.

Tai padaryti svarbu ir todėl, kad, susidūrus su rimtu perdegimu, savaitės ar dviejų atostogos jau nepadės. Tad atpažinkite ženklus kuo anksčiau ir pasirūpinkite savo poilsiu jums priimtiniausiu būdu.

Esate pervargę

Jaučiatės išsekę kaip po kovos. Tarsi jau nebeturėtume ko duoti aplinkai ir nusikalę iki kaulų smegenų – taip pavargę, kad nakties miegas to nebepataisys.

Tokiu atveju jums tikrai reikia atostogų, apie pirmąjį įspėjamąjį signalą rašo womenshealthmag.com.

Esate įsitempę ir dirglūs

Šalia pervargusio (ar net perdegusio) žmogaus sunku būti ne tik jam pačiam, bet ir aplinkiniams. Mat toks asmuo neturi kantrybės, yra irzlus, dirglus, tad jo artimieji bei kolegos irgi gali pajusti įtampą ir frustraciją.

Galbūt metas ilgesniam laikui pailsėti?..

Sunku susikaupti

Ilgesnių atostogų reikia ir tuomet, kai kasdienės įprastos užduotys jums jau darosi per sunkios – atrašyti į el. laiškus, eiti į parduotuvę, dalyvauti susirinkime.

Sutriko jūsų miegas

Jei jaučiate, kad dienos metu trūks plyš norisi prigulti, jei bandote vis daugiau miegoti, bet vis tiek jaučiatės nepailsėję, tai organizmo signalas, kad kokybiškai nepailsite. Taip pat nutinka ir kuomet darosi vis sunkiau užmigti, nes nuovargis atsiranda dėl miego stokos.

Įgijote nesveikų įpročių

Kiekvienas iš mūsų daro kažką, kas nėra gerai sveikatai, tačiau jei pastaruoju metu įgijote naujų negerų įpročių, tai irgi rodo, kad kažkas negerai, rašoma womenshealthmag.com.

Tarkime, pradėjote leisti daugiau pinigų, esate nuolat pasinėrę į telefoną, gausiau vartojate alkoholį ar norite kalno saldumynų – reikia sustoti ir paklausti savęs, kas iš tiesų vyksta ir kaip tai spręsti.

Visą laiką esate užsiėmę

Gali būti, kad išties jums paroje trūksta valandų viskam suspėti, tačiau kartais mes teisinamės, neva esame pernelyg užsiėmę, kad sustotume. Arba galvojame, kad jei kažko nedarysime, pasaulis sugrius.

Šis nenoras padaryti pertraukos gali būti kilęs iš pasąmoninės baimės susidurti su problemomis, arba – iš per didelio noro kontroliuoti ir negebėjimo paleisti tam tikrų procesų savieigai.

Praradote ugnelę

Rimtas perdegimo arba depresijos signalas – abejingumas: kuomet žmogaus nebedomina veiklos ar dalykai, kurie anksčiau teikė laimės. Taip pat, kai smarkiai krenta produktyvumas darbe, ir daromos rimtos klaidos.

Tai ženklas, kad metas pasirūpinti ilgesniu poilsiu! Tik tokiu atveju nepradėkite organizuoti kelionės per kelias šalis ar miestus, nes logistiniai dalykai irgi gali išsekinti. Pradėkite nuo kažko, kas suteiks galimybę pasirūpinti savimi, neišeikvojant likusių energijos resursų. Tai gali būti atostogos gamtoje, prie jūros, poilsis miško namelyje ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas