Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rojus Žemėje – vieta, kur gėlėmis apaugę tuneliai ir takai

Įspūdingas japonų gėlių sodas Kawachi Fuji (ang. Kawachi Fuji Garden ) yra vos už 4 valandų kelio nuo Tokijaus. Čia atvykę žmonės pamiršta laiką ir žemiškus vargus, mat čia kiekvienas jaučiasi esąs rojuje. „Pasaulis kišenėje“ ir portalas Atontour.ru siūlo jums nedidelę ekskursiją po Japonijos gamtos ir žmogaus rankų sukurtą stebuklą.
Vijoklės glicinijos sukūrė Japonijoje tikrą rojaus kampelį
Vijoklės glicinijos sukūrė Japonijoje tikrą rojaus kampelį / Eclectitude.com nuotr.
Temos: 1 Visterija

Kawachi Fuji sodas yra Kitakyushu vietovėje. Populiariu šios vietos simboliu pasaulyje tapo Visterijos tunelis (angl. Wisteria Tunnel), kurio pavadinimas kilęs nuo augalo, apvijusio tunelio konstrukciją. Šis stulbinantis iš gėlių suformuotas pėsčiųjų takas kone isą pavasarį ir vasarą stebina lankytojus milijonais spalvotų ir kvapnių žiedų. Šiuo tuneliu vaikštantys žmonės visuomet nori nueiti iki galo ir savo akimis pažvelgti, kas gi yra šio tunelio gale.

Šio sodo stebuklą sukuria milijonai gėlių kekių, kurios nusileidžia tarsi kokie vandens kriokliai nuo savotiškų lubų. Žmogus čia sukuria konstrukcijos formą, o gamta apipina ją nuostabaus grožio vijoklinėmis gėlėmis – glicinijomis. Lotyniškai glicinijos vadinasi wisteria, būtent nuo šio pavadinimo ir kilo sode esančio gėlių tunelio vardas. Patys gi japonai savo kalboje glicinijas vadina fuji. Be kita ko, Japonijos simbolis – Fudzijamos kalnas taip pat nešioja tą patį vardą kaip ir nuostabios gėlės.

Japonijoje glicinijos simbolizuoja jaunystę, poeziją, moteriškumą ir grožį, be to, išgijimą ir apsaugą. Tekančios saulės šalyje glicinijos – itin paplitusios, jų pamatysi kiekviename sode ar parke. Šios gėlės savo populiarumu niekuo nenusileidžia žydinčioms japoniškoms sakuroms.

123rf.com/Vijoklės glicinijos sukūrė Japonijoje tikrą rojaus kampelį
123rf.com/Vijoklės glicinijos sukūrė Japonijoje tikrą rojaus kampelį

Kawachi Fuji sode įvairiaspalvės glicinijų lianos auga itin tankiai, jos vejasi aplink specialius karkasus ir taip formuoja gėlių tunelius, lubas, kambarėlius ir sienas. Tačiau glicinijų žiedai ne tik nuostabiai atrodo, jie dar turi ir švelnų, salstelėjusį aromatą, todėl vaikščiodamas po šį stebuklingą sodą žmogus jaučiasi esąs tikrame rojuje. Būtent taip savo įspūdžius apibūdina Kawachi Fuji lankytojai.

Glicinijų žiedai būna balti, žydri, violetiniai, mėlyni, bordiniai, rožiniai ir purpuriniai. Šio augalo aukštis siekia iki 15 metrų, jis turi tvirta ir lankstų stiebą, o gėlės auga kekėmis. Būtent augalo pavidalas ir leidžia formuoti iš stiebų ir pagalbinių medžiagų tvirtas įvairių formų konstrukcijas. Rytų Azijoje ir Šiaurės Amerikoje sutinkamos 9 glicinijų rūšys.

Gausiausiai glicinijos žydi gegužės – birželio mėnesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas