Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rudeniniai kultūriniai renginiai lietuvių pamėgtose atostogų kryptyse: kur verta apsilankyti?

Kelionės rudenį garantuoja ne tik nuosaikesnę šilumą, mažesnį turistų skaičių ir patrauklesnes poilsio kainas. Šis atostogų sezonas taip pat yra neatsiejamas nuo kultūrinių, istorinių ir gastronominių renginių derinio, pritraukiančio tiek vietinius, tiek turistus.
Vyno festivalis
Vyno festivalis / Shutterstock nuotr.

„Keliones rudenį itin pamėgusios šeimos su mažamečiais vaikais bei senjorai, kuriems vasariška šiluma yra per kaitri atostogoms. O atvėsus orams galima ne tik lengviau aplankyti turistines vietas, bet ir pasimėgauti gausiu kultūrinių renginių kalendoriumi. Kiekviena atostogų kryptis gali pasiūlyti unikalius būdus pažinti savo kultūrą, todėl ruduo yra patrauklus metas keliautojams, ieškantiems autentiškų potyrių“, – pranešime spaudai sako „Tez Tour“ produkto vadovė Sigita Vaitelė.

Nuo muzikos festivalių iki tradicinių derliaus švenčių – kelionių organizatoriaus atstovai pristato unikalias galimybes susipažinti su vietinėmis tradicijomis.

1. Turkija kviečia judėti muzikos ritmais

Tarptautinės džiazo dienos Alanijoje, 2024 m. rugsėjo 26–29 d. Šiais metais Alanijoje XIX-ąjį kartą bus organizuojamos tarptautinės džiazo dienos. Šis festivalis suburia džiazo menininkus iš viso pasaulio ir rengia pasirodymus nuostabioje Raudonojo bokšto (Kızıl Kule) ir Alanijos uosto aplinkoje po atviru dangumi. Renginys pritraukia mases vietinių ir turistų, derindamas sodrius džiazo garsus su istoriniu Alanijos senovinės architektūros fonu.

Shutterstock nuotr. / Alanija, Turkija
Shutterstock nuotr. / Alanija, Turkija

Muzikos, meno ir kultūros sintezė Antalijos Rudens festivalyje, 2024 m. spalio 24–30 d. Vienas populiariausių renginių Antalijoje – Rudens festivalis, praturtinantis miesto kultūrinę sceną. Šis festivalis yra muzikos, meno ir vietos kultūros šventė, kurios metu vyksta įvairūs koncertai, gatvės muzikos pasirodymai, meno parodos. Festivalis sukuria gyvybingą atmosferą visoje Antalijoje, kviesdamas tiek vietinius, tiek turistus mėgautis rudens sezonu ir susipažinti su miesto meno ir kultūros lobiais.

2. Įtraukiančios graikiškos fiestos

Įvertinkite vyno derlių Korfu saloje, 2024 m. rugsėjo 21 d. Kassiopi kaime kasmet organizuojamas Vyno festivalis, kurio metu čia suplūsta žmonės iš visos salos. Daug vyno, graikiško maisto, pramogų, gyvos muzikos ir tradicinių šokių iki vėlumos – tai puiki proga pažinti vietos kultūrą, pabendrauti su gyventojais, pasimėgauti vietiniais skanėstais, kol patekės saulė.

Shutterstock nuotr. / Korfu
Shutterstock nuotr. / Korfu

Garso ir šviesos šou Rode, 2024 m. rugsėjo 1 d. – spalio 31 d. Tai populiariausias rudens renginys Rode, jis atgaivina salos Viduramžių istoriją įspūdinga garso ir vaizdo patirtimi. Šis renginys sugrąžina lankytojus į Šventojo Jono ordino erą, pasitelkdamas ryškų pasakojimą, muziką ir šviesos ekranus ant Viduramžių laikų sienų. Šis spektaklis – tai unikalus būdas pasinerti į Rodo istoriją ir yra ypač populiarus tarp turistų.

Animatorių traukos taškas Kretoje – „Chaniartoon“ festivalis, 2024 m. rugsėjo 20–29 d. Tai tarptautinis komiksų ir animacijos festivalis, kasmet vykstantis Chanijoje. Nuo pat savo įkūrimo 2017 m. festivalis išpopuliarėjo – viso pasaulio kūrėjai čia demonstruoja savo talentus trumposios animacijos, komiksų ir skaitmeninio meno srityse. Festivalyje vyksta susitikimai po atviru dangumi, parodos, dirbtuvės ir diskusijos, sudominančios mėgėjus ir profesionalius menininkus.

3. Madeiroje – duoklė turtingam salos gamtos grožiui

Madeiros gamtos festivalis, 2024 m. spalio 1–6 d. Festivalio metu salos gyventojai švenčia Madeiros gamtos grožį ir kviečia leistis į žygius pėsčiomis, kopti į kalnus, skraidyti parasparniais, buriuoti, stebėti banginius, užsiimti kitomis aktyviomis veiklomis. Visa tai pristato unikalų Madeiros kraštovaizdį ir gamtos įvairovę.

Festivalyje taip pat organizuojami kultūros renginiai, parodos ir seminarai, skatinantys aplinkos apsaugą ir tvarumą.

123RF.com nuotr. / Madeira
123RF.com nuotr. / Madeira

4. Vyno šventė su ekstremaliu prieskoniu Tenerifėje

San Andrés festivalis, 2024 m. lapkričio 29–30 d. Lapkričio pabaigoje saloje švenčiamas tradicinis San Andrés festivalis žymi naujo vyno sezono atidarymą. Itin aktyviai jis minimas Puerto de la Kruse ir Ikod de los Vinoso miesteliuose. Šventėje vietiniai gyventojai ir svečiai ragauja šviežiai fermentuotą vyną kartu su skrudintais kaštonais, kurie yra svarbiausia renginio dalis.

O Ikod de los Vinoso miestelis turi unikalią tradiciją – visi norintieji gali išbandyti nusileidimą stačiomis gatvėmis ant medinių lentų. Ši pramoga, geriau žinoma „Arrastre de las Tablas“ vardu, yra tapusi linksmu šventės akcentu.

123RF.com nuotr. / Tenerifė
123RF.com nuotr. / Tenerifė

5. Egiptas kviečia į tarptautinius muzikos festivalius

Džiazo akordai Hurgadoje, 2024 m. spalio 31 – lapkričio 8 d. Nors Kairo tarptautinis džiazo festivalis vyksta šalies sostinėje, įvairūs pasirodymai rengiami ir kituose didžiuosiuose miestuose, pavyzdžiui, Hurgadoje. Festivalyje dalyvauja tarptautiniai ir vietiniai džiazo muzikantai, atstovaujantys įvairius stilius nuo tradicinio iki modernaus džiazo. Ši muzikos fiesta suburia menininkus ir publiką iš viso pasaulio, tai puiki galimybė pasimėgauti džiazu unikalioje aplinkoje.

Shutterstock.com nuotr. / Hurgada, Egiptas
Shutterstock.com nuotr. / Hurgada, Egiptas

Šarm aš Šeicho muzikos festivalis, koncertai vyksta visą rudenį. Tarptautinis Šarm aš Šeicho muzikos festivalis sukuria tikrą muzikos šventę, kurioje dalyvauja įvairių žanrų tarptautiniai ir vietos menininkai. Renginyje netrūksta gyvų pasirodymų, muzikinių seminarų ir kultūrinės veiklos, suteikiančios turtingą ir įtraukiančią patirtį tiek muzikos entuziastams, tiek turistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas