Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 27 /17:09

Rusija nedavė leidimo atskristi jau 2 oro linijoms, vengiančioms Baltarusijos

Per pora dienų Rusija nedavė leidimo įskristi į jos oro erdvę bent trim lėktuvams, kurie keitė skrydžių planus siekdami aplenkti Baltarusiją. Leidimo negavo „Austrian Airlines“, taip pat dukart – „Air France“.
Aviakompanijos „Air France“ lėktuvai
Aviakompanijos „Air France“ lėktuvai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos Sąjungos lyderiai šios savaitės paragino ES Tarybą imtis būtinų priemonių, kad būtų nutrauktas Europos oro susisiekimas su Baltarusija, reaguodami į savaitgalį priverstinai, panaudojant naikintuvą, Minske nutupdytą „Ryanair“ keleivinį orlaivį, skridusį iš Atėnų į Vilnių.

Europos šalių oro linijos jau nuo pirmadienio ėmė vengti Baltarusijos oro erdvės. Dėl to yra keičiami maršrutai, o pasikeitus skrydžio planams yra privalu gauti naujus leidimus iš visų šalių, kurių oro erdve bus skrendama.

Rusija tokiems naujiems tarptautinių skrydžių planams, pagal kuriuos aplenkiama Baltarusijos oro erdvė, leidimų neišduoda.

Austrijos oro linijos „Austrian Airlines“ ketvirtadienį pranešė, kad negavo leidimo pakeisto maršruto skrydžiui Viena-Maskva.

„Oro linijos „Austrian Airlines“ sustabdžiusi skrydžius virš Baltarusijos, besiremdamos ES aviacijos saugumo agentūros rekomendacija. Dėl to yra būtina pakeisti skrydžio maršrutą iš Vienos į Maskvą. Pakeistą skrydžio maršrutą turi patvirtinti pareigūnai. Rusijos pareigūnai to nepadarė. Dėl to „Austrian Airlines“ priverstos atšaukti šios dienos skrydį iš Vienos į Maskvą“, – TASS sakė oro linijų atstovas.

Teko atšaukti 2 „Air France“ skrydžius

Prancūzijos oro linijos „Air France“ tokio leidimo negavo jau dviem savo skrydžiams iš Paryžiaus į Maskvą. Teko atšaukti ir trečiadienio, ir ketvirtadienio reisus.

Trečiadienio skrydžiui keleiviai jau buvo susodinti į lėktuvą. Jiems orlaivio kapitonas per garsiakalbius pranešė, jog negautas leidimas įskristi į Rusijos oro erdvę.

Praėjus kelioms valandoms po to, kai Rusija trečiadienį nedavė naujo leidimo „Air France“ skrydžiui, „Belavia“ skrydis B2869 į Barseloną buvo priverstas sukti ratus prie sienos su Lenkija – nes Prancūzija neleido baltarusiams kirsti savo oro erdvės.

Daugiau skaitykite čia: Prie sienos su Lenkija „Belavia“ lėktuvas turėjo sukti ratus: sprendimą priėmė Prancūzija

„Air France“ trečiadienio skrydį ketino vykdyti ketvirtadienį, tačiau ir jį teko atšaukti.

Rusijos oro linijos „Aeroflot“ ketvirtadienį pranešė, kad jos nuskraidins šio skrydžio keleivius iš Paryžiaus į Maskvą.

„Iš tiesų, dalis keleivių iš atšaukto „Air France“ skrydžio šiandien atvyksta į Maskvą „Aeroflot“ skrydžiu. Tai įprasta praktika aviacijoje. Dėl to buvo nuspręsta pakeisti orlaivį – skrenda didesnis „Boeing 777“, – žurnalistams sakė „Aeroflot“ atstovas.

Prancūzija yra viena iš šalių, kurios itin griežtai sureagavo į Minsko veiksmus su iš Atėnų į Vilnių skridusiu „Ryanair“ lėktuvu ir žurnalisto suėmimą. Baltarusijos oro linijoms „Belavia“ uždrausta vykdyti skrydžius Prancūzijos oro erdvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas