Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų poilsiautojai Palangoje beveik pranyko, bet rusiški hitai J.Basanavičiaus gatvėje liko

„O dabar visi pakeliam rankas ir dar kartelį – moj milij zaičionok...“ – J.Basanavičiaus gatvėje traukia viena „Pūko“ radijo stoties hitų atlikėja. Ir čia pat, iškabintoje afišoje, laukia pasiūlymų vestuvėms. Padainuoti, žinoma. Rusiška muzika anaiptol neišnyko iš J.Basanavičiaus gatvės Palangoje barų, nors poilsiautojų iš Rusijos beveik nebeliko.
muzikuojanti-jbasanaviciaus-gatve-palangoje
J.Basanavičiaus gatvėje rusiškus hitus traukia ir „Tikroji išdykėlė“
Temos: 1 Palanga

Tad nudainuotų hitų Palangos bulvare vakarais klausosi daugiausia lietuviai, na, dar vienas kitas baltarusis. Poilsiautojai, matyt, pageidauja, kad tie patys atlikėjai jiems dainuotų ir rusiškai, ir lietuviškai. Štai „Tikroji išdykėlė“ traukia tiek rusiškus hitus, tiek lietuviškas užstalės dainas kavinėje „Pajūrio žibintas“. Viena lietuviška, kita rusiška. Žinai, ko kada laukti, o vestuvinis repertuaras – neišsenkantis.

VIDEO: Muzikuojanti J.Basanavičiaus gatvė Palangoje

Kai kuriose kavinėse rusiškų hitų atlikėjus pakeitė vestuviniai ansambliai, traukiantys užstalės dainas. Tiesa, dėmesio jie sulaukia mažai.

Štai Alfonsas Juškys tiktų nebrangioms vestuvėms. Vyras su gitara traukia gerai žinomas užstalės dainas J.Basanavičiaus gatvės „Safari“ kavinėje. Vyro sodrų balsą išgirsti tik priartėjęs prie kavinės.

Atlikėjas „Safari“ kavinėje
Atlikėjas „Safari“ kavinėje

Keli poilsiautojai parimę prie stalų. Lyg ir norėtų pasišnekėti, bet nepavyksta. Garsi muzika verčia dėmesį nukreipti tik į A.Juškį. O šis vis skatina dainuoti kartu.

O štai Vitalija Katunskytė tebėra ištikima „Cepeliniškėms“. Užsisakai XXL dydžio cepelinus už 3,80 euro ir mėgaukis laiko patikrintomis V.Katunskytės dainomis. Atlikėja su publika, kertančia riebius cepelinus su spirgučiais, mielai pabendrauja.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncertas J.Basanavičiaus gatvėje Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncertas J.Basanavičiaus gatvėje Palangoje

Tiesa, kai kurie lankytojai žino, kad atlikėja dainuoja pagal fonogramą. „Žinom, bet vis tiek patinka“, – sakė viena moteris, sutikta cepelinus siūlančioje užeigoje. Dainos – gerai žinomos, tad ir linguotojų prie medinių stalų netrūksta. O afišoje ir nerašoma, kad dainos atliekamos gyvai.

Užtat rusiškos popmuzikos gerbėjus vilioja grupė „Stalker“ bare. Tiesa, duetui tenka konkuruoti su sporto rungtynes transliuojančiu televizoriumi. Bet čia – kaip du viename. Viena akimi gali stebėti krepšinio rungtynes, kita – tik rusiškas dainas traukiantį duetą.

„Dabar mokėti nereikia, tris eurus už koncertą įtrauks į sąskaitą“, – sako man augalotas apsauginis šalia durų. Koncertas, kaip skelbia afiša, trunka nuo 20 iki 24 valandos. Tad ištikimieji rusiškos popmuzikos gerbėjai čia laukiami bet kada – toks ilgas koncertas net ir trečiadienį vakare.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Muzika J.Basanavičiaus gatvėje PalangojeJuliaus Kalinsko / 15min nuotr./Muzika J.Basanavičiaus gatvėje Palangoje

Kur kas daugiau žmonių spiečiasi ties „Vila Gražina“, kur trečiadienį koncertavo Irūna ir Marius. Pavėpsoti iš gatvės, kaip į „Tikrąją išdykėlę“, čia jau negali, tad tenka eiti vidun.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Muzika J.Basanavičiaus gatvėje Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Muzika J.Basanavičiaus gatvėje Palangoje

J.Basanavičiaus kakofonijoje randi ir tai, kas nustebina. Šalia trankių hitų vienoje kavinėje romantiškas dainas traukia atlikėja Rasa Serra, o jai akompanuoja pianistas Marijus Kučikas. Lyg iš konteksto iškrentantis duetas J.Basanavičiaus gatvės melomanų beveik nevilioja – prie stalelių rymojo tik keturi žmonės. Užtat už koncertą gali mokėti dalimis. Pavyzdžiui, jei atėjai į paskutinę dalį – kainuos eurą, o dvi dalys – jau du eurai. Tikra rinkos ekonomika – moki tiek, kiek klausai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./J.Basanavičiaus gatvė Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./J.Basanavičiaus gatvė Palangoje

Traukiant Palangos tilto link triukšmingos atlikėjų varžytuvės tolsta. Nejaugi bulvarą audrina tik penki atlikėjai? Yra dar vienas, netoli „Šachmatinės“ bare AC/DC hitus traukia dainininkas, kurio vardo irgi nepavyko sužinoti. Ir pinigų net neprašo. Koveriai vis tik bando konkuruoti su rusiška muzika J.Basanavičiaus gatvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai