Kaip skelbia Turkijos „Haberturk“, incidentas įvyko Manavgate. Turistai viešbučio darbuotojams sukėlė įtarimų, ir jų buvo paprašyta parodyti lagamino turinį.
Kai šie atvėrė lagaminą, darbuotojai rado pusryčių meniu patiekalų, į maišelius sudėtų vaisių ir gėrimų. Maistas buvo paimtas iš turistų, ir šie paliko viešbutį.
Darbuotojų teigimu, yra draudžiama neštis maisto ar gėrimų į viešbučio kambarius. Taisyklės aiškiai išdėstytos ir dokumentuose, kuriuos pasirašo atvykę svečiai.
„Mes dirbame su „viskas įskaičiuota“ sistema. Mūsų svečiai gali valgyti ir gerti kiek tik nori. Tačiau kam išsinešti juos lagaminuose“, – stebėjosi viešbučio atstovas. Jis svarstė, kad turistai galbūt nesuprato viešbučio taisyklių.
Beje, šiemet Turkijos viešbučiuose pradėtas vykdyti naujas projektas, kurio tikslas – sumažinti išmetamo maisto kiekį. Turistai taip pat įtraukti į šią akciją – jų prašoma „viskas įskaičiuota“ bufetuose į lėkštes prisidėti tik tiek, kiek suvalgo – ne daugiau. Plačiau apie tai skaitykite čia.