Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Keleivę įsiutino „Ryanair“: skrydžio metu jai teko kamuotis dėl per ankšto saugos diržo

Kosmetologė sukritikavo „Ryanair“ po to, kai neseniai vykusio skrydžio metu buvo prisisegusi „per trumpą“ saugos diržą, sakydama, kad tokio dydžio diržai gali būti laikomi „fatfobija“ – stambių žmonių baime.
„Ryanair“ skrydžio metu keleivė kamavosi dėl per ankšto saugos diržo
„Ryanair“ skrydžio metu keleivė kamavosi dėl per ankšto saugos diržo / 123RF.com / „Katie's Curvy Closet“ „Facebook“ paskyros nuotr.

33 metų keleivė Katie Higgins iš Ero (Jungtinė Karalystė) sako, kad šį mėnesį iš Glazgo skrisdama į Korką aplankyti šeimos jautėsi „prirakinta“ prie sėdynės, nes maksimalaus ilgio saugos diržas buvo per daug įtemptas, rašoma „Daily Mail“.

Katie sako, kad jos dydis yra 16 – vidutinis suknelės dydis Jungtinėje Karalystėje, tačiau ji teigia, kad, sujungus metalines tvirtinimo detales, liko vos centimetras laisvos vietos.

Ji tvirtina, kad jei diržas būtų buvęs dar siauresnis, būtų turėjusi prašyti diržo ilgintuvo – nepaisant to, kad jos sudėjimas atitinka vidutinės Jungtinės Karalystės moters dydį.

Po to, kai moteris apie savo patirtį paskelbė socialinėje žiniasklaidoje, ji sako, kad daugybė žmonių prisipažino, jog patys įsigyja diržų ilgintuvus, kad galėtų juos pasiimti į lėktuvą, nes nori išvengti nepatogumo jo prašyti.

Vienas žmogus atsakė: „Labai džiaugiuosi, kad tai paskelbėte. Maniau, kad tai tik man. Kai skrendu „Ryanair“ lėktuvu, negaliu net kvėpuoti, o prašyti ilgintuvo man per daug gėda. Žinau, kad neturėčiau, nes, kaip sakėte, visi esame skirtingų formų ir dydžių“.

Kai skrendu „Ryanair“ lėktuvu, negaliu net kvėpuoti, o prašyti ilgintuvo man per daug gėda.

Katie teigia, kad ji nėra „apgaudinėjama“ dėl savo dydžio, bet buvo suglumusi, kai diržas netiko, nes neseniai numetė svorio, ir sako, kad plius dydžio keleiviai gali būti kaltinami, jei jiems lėktuvo įgulos tektų prašyti diržo ilgintuvo.

Ne visą darbo dieną dirbanti tinklaraštininkė pasidalijo savo jausmais socialiniame tinkle „Facebook“, kur teigė, kad pigių skrydžių oro linijų siauri saugos diržai gali pakenkti kai kurių keleivių „savigarbai ir psichinei sveikatai“.

Katie paaiškino: „Buvau prisegta saugos diržu. Jis šiaip ne taip tiko, bet jei būtų daugiau į mane įsirėmęs, būčiau pasijautusi labai nepatogiai. Jei kas nors kitas būtų kitokios figūros ar kitokio dydžio, jis galbūt nesugebėtų prisisegti.

Kitose oro linijose paprastai galite šiek tiek patraukti diržo ilgį ir pabandyti jį sureguliuoti, bet čia to nebuvo. Jis buvo skersai manęs, o apačioje buvo apie centimetrą vietos, ir daugiau nieko. Jei jis būtų buvęs dar labiau suveržtas, skrydžio metu būčiau pasijautusi labai nepatogiai“.

Ji pridūrė: „Aš neapsimetinėju, žinau, kad esu didesnė moteris. Bet turi būti šiek tiek erdvės, ypač po to, kai numečiau svorio.

Dėl to, kad jis man tiko, nieko nesakiau. Nenorėjau atimti vieno iš diržų ilgiltuvų iš to, kam jo gali prireikti. Tai labai apmaudu“.

Shutterstock nuotr. / „Ryanair“ orlaivis
Shutterstock nuotr. / „Ryanair“ orlaivis

Katie sako, kad trumpi diržai iš esmės yra „saugumo problema“, ir mano, kad kai kurie keleiviai oro linijų bendrovę gali laikyti „fatfobiška“.

Dabar aktyvistė ragina visuomenę įsiklausyti į pliusinio dydžio žmonių problemas, užuot liepus jiems „mesti svorį“ ar kaltinus juos reikalaujant „didesnių sėdynių“.

„Skrydžio metu turėjo būti ir kitų žmonių, kurių padėtis yra blogesnė nei mano. Jei tik tinka, net jei šiek tiek ankšta, leisiu kam nors kitam pasinaudoti diržu, – sakė ji.

– Galvoju, kad kiekvienas, kuris yra patyręs „fatfobiją“, gali taip suprasti, deja, man teko patirti daug tokių dalykų. Nemanau, kad tai stambių žmonių baimė, bet manau, kad daugelis žmonių galėtų taip vertinti. Turbūt tai labiau yra ne „fatfobija“, o tai, kad jie mažina išlaidas.

16 dydis yra vidutinės Jungtinės Karalystės moters dydis. Vadovaujantis šia logika, vidutiniam žmogui reikia ilgintuvo“.

Katie sako, kad jos sumišimas padidėjo tik kitą savaitę skrendant namo, kai saugos diržas buvo jai pritaikytas.

Kosmetologė tvirtina, kad ji dar nesikreipė į „Ryanair“ dėl šio klausimo, nes mano, kad jos skundas liks neišgirstas, bet vietoj to pasinaudojo savo socialiniais tinklais, kad juos sugėdintų.

Katie sakė: „Skridau penktadienį ir buvau prisegta saugos diržu. Pirmadienį vėl skridau atgal ir saugos diržas buvo laisvesnis.

Anksčiau nesiskundžiau, nes jaučiau, kad tai atsimuš į ausis. Tai viena iš tų situacijų, kai sakoma „susitaikyk arba tylėk“.

Galbūt dėl to, kad tai yra pigių skrydžių bendrovė, turėtum tikėtis tokių dalykų, bet mes net nebegauname pigių skrydžių.

Įdėjau šį įrašą į „Facebook“, nes tai padėtų kam nors kitam pasijusti ne tokiam vienišam. Žmonėms gali būti gana žalinga jaustis taip, tarsi jie būtų vieni.

Daug žmonių kreipėsi į mane ir pasakojo, kad nusipirko savo diržo ilgintuvą, nes bijojo gėdos. Tai nesusiję su jūsų dydžiu – tai susiję su diržo dydžiu ir saugumo aspektu“.

Katie įrašas „Facebook“ tinkle surinko daug „patinka“ paspaudimų, pasidalijimų ir komentarų, o keli žiūrovai komentarų skiltyje pasidalijo savo patirtimi.

Aš taip savęs nekenčiau ir man prireikė visų jėgų, kad nepradėčiau verkti.

Vienas iš jų rašė: „Pernai skrendant į Dubliną, skrydžio metu diržas puikiai tiko ir aš jaučiausi tikrai gerai! Pakeliui namo – nė velnio. Aš taip savęs nekenčiau ir man prireikė visų jėgų, kad nepradėčiau verkti“.

Kitas pridūrė: „Ką tik skridau į Kroatiją ir turėjau paprašyti diržo ilgintuvo. Man visiškai nerūpi, ką žmonės galvoja, bet galima matyti pasibjaurėjimą keliančius žvilgsnius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius