Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sakartvelo pajamos iš turizmo pirmąjį metų ketvirtį sunyko 8 kartus

Sakartvelo pajamos iš atvykstančiojo turizmo, kuris yra vienas pagrindinių šalies ekonomikos sektorių, pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sunyko 8 kartus iki 53,6 mln. JAV dolerių, pranešė šalies centrinis bankas.
Sakartvelas
Sakartvelas / 123rf.com nuotr.

Per tris šių metų mėnesius Sakartvele viešėjo 137,9 tūkst. užsieniečių – 10 kartų mažiau nei prieš metus, iš jų turistais laikomų svečių iš užsienio sumažėjo 6,6 karto iki 116,6 tūkstančio.

Dėl COVID-19 pandemijos Sakartvelo oro, sausumos ir jūrų sienos tarptautiniams keliautojams užsidarė nuo 2020-ųjų kovo 21-osios. Buvo leidžiami tik užsakomieji reisai, bet tik iš kelių valstybių.

Sakartvelo vyriausybė tikėjosi nuo praėjusių metų vidurio atverti šalį turistams bei atkurti reguliarius tarptautinius skrydžius, tačiau tai įvyko tik šių metų vasario 1-ąją. Šalies sausumos ir jūrų sienos yra uždarytos iki šiol.

3,7 mln. gyventojų turinčiame Sakartvele 2020-aisiais lankėsi 1,749 mln. užsieniečių – 5,3 karto mažiau nei užpernai, o vien tik turistų srautas sunyko 4,7 karto iki 1,089 milijono. Pajamos iš atvykstančio turizmo sumenko 6 kartus iki 541,7 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas