Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 14

Šalia Lietuvos esančios įdomios Latvijos vietos: nuo pasienio nereikės nutolti daugiau nei 20 km

Vasara – atostogų metas, tad nenuostabu, jog daugelis sėda į lėktuvus ir skrenda pasižvalgyti į tolimus, egzotiškus kraštus. Visgi tikrai puikių vietų yra ir visai šalia Lietuvos, pavyzdžiui, kad ir pas mūsų kaimynus latvius. Norint išvysti įdomias Latvijos vietas, net nereikia važiuoti į šios šalies gilumą – kai kurie objektai yra vos už kelių ar keliolikos kilometrų nuo Lietuvos–Latvijos pasienio. Pasižvalgykite!
Bauskės pilis
Bauskės pilis / Vida Press nuotr.

1

Bauskės pilis (nuo Lietuvos – apie 20 km)

Šiame visai šalia Lietuvos (Pasvalio ir Biržų) esančiame mieste galima aplankyti Livonijos laikus menančią pilį. Patį Bauskės pilies ansamblį sudaro dvi dalys: XV a. viduryje statytos Livonijos ordino pilies griuvėsiai ir XVI a. pabaigoje statyta jaunesnė pilies ansamblio dalis – Kuršo hercogų Ketlerių rezidencija.

Vida Press nuotr. / Bauskės pilis
Vida Press nuotr. / Bauskės pilis

Kaip rašo portalas „Latvia Travel“, senoji Bauskės pilies dalis yra specialiai parakinių šaunamųjų ginklų naudojimui statyta Livonijos ordino tvirtovė, kuriai būdinga XV–XVII a. karinių statinių architektūra, o jaunesnė dalis – tai bastionais, apsauginėmis sienomis ir žemės pylimais įtvirtinta rezidencijos tipo pilis.

Būtent naujoje pilies dalyje galima aplankyti muziejų, kuriame veikia įdomi ekspozicija, o senojoje pilyje galima užlipti į išlikusį bokštą. Nuo jo atsiveria Mūšos ir Nemunėlio upių santaka bei Žiemgalos gamtos panorama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas