Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalis, kuri savo prabanga stebina net turtuolius: tobulų atostogų skonį čia gali pajusti kiekvienas

„O Dubajuje...“ – šią frazę neabejotinai ištaria kiekvienas po apsilankymo garsiausiame JAE emyrate. Dangų remiantys dangoraižiai ir geriausi pasaulio viešbučiai, dirbtinės salos ir išskirtiniai kurortai, bekraštė dykuma ir išpuoselėti smėlio paplūdimiai – atvykusius Dubajus svaigina prabanga ir nepaliauja stebinti didybe, rašoma „Novaturas“ pranešime spaudai.
Dubajaus fontanas
Dubajaus fontanas / Shutterstock nuotr.

Šalį valdantys šeichai ir vietiniai gyventojai vos per kelis dešimtmečius bekraštėje dykumoje sukūrė tikrą stebuklą, kuriame išskirtinio poilsio ieško keliautojai iš viso pasaulio ir Lietuvos. Pastarųjų į Dubajų kasmet atvyksta vis daugiau, mat kelionių organizatoriai ištisus metus siūlo patrauklius skrydžių laikus ir nuostabių atostogų galimybes tiek turintiems neribotą biudžetą, tiek svajojantiems patirti kažką įstabaus už patrauklią kainą.

Shutterstock.com nuotr. / Dubajaus dangoraižiai
Shutterstock.com nuotr. / Dubajaus dangoraižiai

Ne vienerius metus JAE praleidusi kelionių organizatoriaus „Novaturas“ atstovė Jurgita Banienė neslepia savo meilės šiam kraštui ir sako – Dubajus, jau tapęs JAE vizitine kortele, puikiai parodo, ką geba sukurti ne tik pinigai, bet ir beribė žmogaus fantazija. Šio emyrato didybė negali palikti abejingų – ambicingos vizijos turėti viską, kas geriausia, šalies šeichai tikrai nestokoja, tad Dubajus nuolatos keičiasi ir nepaliauja stebinęs.

„JAE sudaro septyni emyratai, tačiau atvykstantiems visuomet rekomenduoju rinktis Dubajų, nes būtent čia verda visas gyvenimas. Labai įdomu matyti pirmą kartą atvykstančių reakciją, tačiau kuomet keliautojai sako, kad šiame krašte lankėsi prieš dvejus metus, visuomet sakau – seniai, nes per tiek laiko Dubajuje spėja išdygti daugybė dangoraižių, duris atveria nauji prabangūs prekybos centrai, viešbučiai ir restoranai. Miestas nepaliauja augęs“, – pasakoja J.Banienė.

Miestas, pripildytas nesibaigiančių pramogų

Ar gali Dubajus nustebinti tuos, kurie tikrai jau spėję pamatyti pasaulio? J.Banienė įsitikinusi – čia egzistuoja tai, ką net ir lakiausios fantazijos žmogus sunkiai gali įsivaizduoti, o pramogų gausa ir įvairove su šiuo kraštu vargu ar kas galėtų pasirungti.

„Nuo šuolio parašiutu virš garsiosios Dubajaus palmės formos salos ar skrydžio tarp Dubajaus dangoraižių net kilometro ilgio lynu, iki išskirtine prabanga alsuojančio poilsio mėgaujantis aukščiausiai pasaulyje įrengtu 360 laipsnių begalybės baseinu ar gurkšneliu kapučino kavos, padengtos tikru auksu“, – apie pramogas Dubajuje pasakoja J.Banienė.

Shutterstock.com nuotr. / Dubajus, JAE
Shutterstock.com nuotr. / Dubajus, JAE

Neliks nusivylę ir ieškantys kultūrinių bei pažintinių patirčių. Štai šimtamečiuose miesto fortuose įsikūrusiame Ateities muziejuje galėsite ne tik pasižvalgyti, kaip atrodys ateitis, bet ir ją patys patyrinėti: vienoje iš salių virtualiai nusikelsite į kosminę stotį, esančią 600 mylių virš žemės, o kitoje turėsite galimybę pabuvoti skaitmeniniu būdu atkurtame Amazonės atogrąžų miške. Tik nepamirškite iš anksto įsigyti bilietų, mat jie gali būti išpirkti net dviem mėnesiams į priekį.

Shutterstock nuotr. / Dubajaus Ateities muziejus
Shutterstock nuotr. / Dubajaus Ateities muziejus

Mėgstantys virtualią realybę nepasigailės porą valandų skyrę AYA Universe muziejui, kuriame turėsite galimybę pasinerti į užburiančią visatą dvylikoje skirtingų teminių erdvių. Vaikštinėkite po švytinčius sodus, valdykite galaktikas ir šokdinkite šviesą – šiame iliuzijų pasaulyje viskas įmanoma.

Be abejonės, garsiausias ir turistus labiausiai masinantis – aukso turgus, kuriame brangenybes perka ir patys arabai.

Įdomia patirtimis neabejotinai taps apsilankymas milžiniškame „Alserkal Avenue“ meno centre. Didžiuliai sandėliai per keletą metų čia virto galerijų, dirbtuvių ir kūrybinių erdvių prieglobsčiu, o vertinantys meną šią išskirtinę vietą vadina paslėptu gražiausiu Dubajaus brangakmeniu.

Mažiau žinomos Dubajaus vietos atskleidžia turtingą miesto istoriją ir kultūrą, tad ištrūkite iš dangoraižių apsupties ir pavaikštinėkite istoriniame Al Fahidi kvartale – jame nesigirdi įprasto miesto šurmulio, o labirintais vingiuojančios gatvelės niekuo nepanašios į didžiąsias Dubajaus centro gatves. Šiame rajone prisiliesite prie senojo Dubajaus – tokio, koks jis buvo iki naftos atradimo.

Dėmesio tikrai vertas ir šiaurinėje miesto dalyje esantis Deiros rajonas – nedidelis uostas kadaise buvo aktyvi prekybos vieta, tad ir dabar jame rasite daugybę gatves užpildžiusių mažų parduotuvėlių ir ne vieną turgų. Be abejonės, garsiausias ir turistus labiausiai masinantis – aukso turgus, kuriame brangenybes perka ir patys arabai.

Pajuskite ir išvyskite tai, ko į Dubajų atvyksta keliautojai iš viso pasaulio

Daugiau nei 3 km besidriekiančiame „Dubai Marina“ rajone pasijusite visai kitaip – iškastame milžiniškame dirbtiniame kanale švartuojasi prabangiausios jachtos, o šalimais supiltoje palmės formos saloje puikuojasi modernūs viešbučiai ir nuostabaus grožio paplūdimiai.

Shutterstock nuotr. / Dubajus
Shutterstock nuotr. / Dubajus

„Be abejonės, lankantis Dubajuje tiesiog privalu pamatyti garsųjį „Burj Khalifos“ dangoraižį, o pakilus į svaiginantį aukštį pasigrožėti atsiveriančia Dubajaus panorama iš čia įrengtų apžvalgos aikštelių. Lygiai taip pat atvykstantiems pirmą kartą verta apsilankyti miesto architektūros stebuklu vadinamame Dubajaus rėme (Dubai Frame). Iš vienos rėmo pusės matosi senamiestis, kitoje driekiasi ultramodernus finansų centras su stikliniais debesis siekiančiais dangoraižiais“, – pasakoja J.Banienė.

Norintieji pajusti tikrąjį Dubajaus skonį ir išskirtinai prabangų poilsį, gali apsistoti dirbtinėje saloje pastatytame prabangiausiame, net 7 žvaigždutes turinčiame burės formos „Burj al Arab“ viešbutyje ar pasimėgauti vakariene viršutiniame aukšte įrengtame restorane.

Shutterstock nuotr. / „Burj Al Arab“ viešbutis
Shutterstock nuotr. / „Burj Al Arab“ viešbutis

Net jei į viršų nuspręsite nekilti, gražių vaizdų tikrai nepritrūksite – šalimais „Burj Khalifos“ tyvuliuoja dirbtinis ežeras su įspūdingu šokančiu fontanu, kurio srovės pakyla net iki 150 metrų aukščio. Bene gražiausias pasaulyje fontanas kiekvieną vakarą nemokamai dovanoja nepamirštamą reginį.

Shutterstock nuotr. / Dubajaus fontanas
Shutterstock nuotr. / Dubajaus fontanas

Dubajaus fontanai priklauso gretimam didžiausiam pasaulyje prekybos kompleksui „Dubai Mall“ – net jei galvojate, kad po parduotuves šmirinėti atostogų metu neverta, užsukę čia savo nuomonę greičiausiai pakeisite, mat Dubajaus prekybos centrai yra ne tik verslas, bet ir emyrato pasididžiavimas. Skirtingų pramogų čia tiek, kad įspūdžių visai dienai pakaktų.

„Nuo spalio 16 dienos Dubajuje duris atverė ir kasmetinė „Global Village“ erdvė, kurioje gausu prekybos paviljonų, reprezentuojančių skirtingas pasaulio šalis, įvairių renginių ir pasirodymų, puikaus maisto ir pramogų. Jei tik atvyksite, tikrai rekomenduoju vieną vakarą paskirti būtent šiai vietai – už simbolinę kainą pateksite į tikrą pramogų rajoną, kuriame susitinka pasaulio šalys ir jų kultūros“, – pataria J.Banienė.

Dubajus – ryškiausia žvaigždė tarp visų emyratų

Keliaujantys į JAE gali pasirinkti ir kombinuotus kelionių paketus, leidžiančius praleisti laiką skirtinguose emyratuose. Pavyzdžiui, kelias dienas pabuvoti prabanga svaiginančiame ir niekada nemiegančiame Dubajuje, o likusių atostogų metu atsipalaiduoti Abu Dabyje, al Fudžeiroje ar Ras al Chaimoje – dirbtinai supiltoje saloje įsikūrusiuose viešbučiuose su „viskas įskaičiuota“.

Vis tik dauguma keliavusiųjų patvirtintų – kiekvienas emyratas savaip unikalus ir išskirtinis, tačiau nė vienas jų negali padovanoti tiek įspūdžių ir patirčių, kiek Dubajus.

Shutterstock nuotr. / Dubajus
Shutterstock nuotr. / Dubajus

„Jei kadaise svajonių šalimi visi vadino Ameriką, tai dabar ja neabejotinai yra Dubajus –neribotų svajonių ir galimybių kraštas, kurį verta nors kartą aplankyti kiekvienam“, – sako J.Banienė ir patikina, kad nuostabios atostogos čia įkandamos net ir turintiems ribotą biudžetą, mat viešbučių pasirinkimas Dubajuje išties platus, o pramogų už simbolinę kainą ar net visai nemokamai gausu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito