Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šalta net žiūrėti: šalčiausiame miestelyje Sibire – maudynės spaudžiant –57 laipsniams

Netrūksta Lietuvoje „ruonių“, kurie ir atšalus orams vis tiek neatsisako pomėgio maudytis vandens telkiniuose. Bet ar tikrai net ir jie išdrįstų lįsti ežeran, kai lauke – sunkiai įsivaizduojami –57 laipsniai šalčio? Taip grupelė drąsuolių pasielgė Sibire, vienoje šalčiausių pasaulio vietų.
Šalta net žiūrėti: šalčiausiame pasaulio miestelyje – maudynės prie –57 laipsnių
Šalta net žiūrėti: šalčiausiame pasaulio miestelyje – maudynės spaudžiant –57 laipsniams / Stop kadras

Oimiakonas – miestelis Sibire, Rusijoje. Jis laikomas viena šalčiausių vietų pasaulyje. 1926 m. temperatūra čia nukrito net iki –71,2 laipsnių pagal Celsijų.

Nepaisant tokių, regis, nepakeliamų sąlygų, Oimiakone gyvena apie 500 nuolatinių gyventojų. Yra parduotuvės, vaikai eina į mokyklą. Šios vyresniems vaikams duris uždaro tik tada, kai temperatūra pasiekia 55 laipsnius.

Daugiau apie gyvenimą Oimiakone skaitykite čia: Vieta, kur užšąla net degtinė: gyvenimas šalčiausiame pasaulio miestelyje.

Socialiniuose tinkluose išplito įrašas, kuris įrodo – net ir stingdantis šaltis gyventojams čia nekliudo mėgautis įprastais malonumais. Pavyzdžiui, išsimaudyti lediniame vandenyje.

Grupelė drąsuolių sekmadienį nusprendė išsimaudyti Indigirkos upėje, tekančioje per miestelį. Maudynės vyko sunkiai įsivaizduojamoje temperatūroje, tai yra esant 57 laipsniams šalčio.

Tai ne pirmas kartas, kai Sibiro gyventojai demonstruoja atsparumą šalčiui ir prie stingdančios temperatūros užsiima įprasta veikla.

Pavyzdžiui, neseniai „The Siberian Times“ paskelbė trumpą vaizdo įrašą iš praėjusių metų, kuriame užfiksuotas ant sūpynių besisupantis vaikas, kai lauke buvo –48 laipsniai. Mokyklos pradinukams buvo uždarytos, tai jie tiesiog žaidė lauke.

Praėjusių metų pabaigoje Novosibirske temperatūra nukrito iki –44 laipsnių. Ką darė gyventojai? Vieni šildėsi namuose, bet sumanė ir neįprastų pramogų. Jie ir maudėsi, ir kūrė fotosesijas su, pavyzdžiui, ore sustingusiais makaronais.

Europoje, beje, žiema jau irgi demonstruoja savo jėgą. Kai kur temperatūra nukrito jau iki –41 laipsnio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas