Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Santorine norite pajodinėti ant asilų? Pagalvokite dar kartą

Graikijos saloje Santorine pradėta kampanija, kuria gyvūnų teisių aktyvistai poilsiautojus ragina nejodinėti ant asilų. Anot jų, pervargę gyvūnai kenčia nuo stuburo traumų, žaizdų kojose ir išsekimo.
Turistai ant asilų Santorine
Turistai ant asilų Santorine / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Santorine itin populiaru turistus vilioti įsigyti pasijodinėjimą ant asilo – taip nereikėtų kopinėti stačiais salos šlaitais. Tokia praktika vyksta jau daug metų, tačiau dabar keliautojai raginami pagalvoti dukart prieš sėdant ant asilo at mulo.

Graikijos sala pastaraisiais metais yra tiesiog užgulta turistų, ji tapusi populiaria kruizų kryptimi. Dėl to asilai verčiami dirbti kone nuolat, be poilsio, dažnai ir be vandens. Jais naudojasi ir gerokai antsvorio turintys keliautojai, nes patiems yra sudėtinga laipioti po gražiausius salos kampelius.

Labdaros įstaiga „Donkey Sactuary“ pradėjo kampaniją „In Their Hooves“ („Jų kanopose“), prie kurios prisijungė ir Kruizų linijų tarptautinė asociacija. Šios asociacijos nariai į salą kiekvieną vasarą atplukdo apie 17 tūkst. keleivių. Kampanijos tikslas – naujos taisyklės gyvūnų savininkams, kurios pagerintų asilų ir mulų sąlygas, tačiau nenuskriaustų ir pačių savininkų, taip pat išlaikytų Graikijos tradicijas.

Kampanija sukūrė vaizdo klipą, kuriuo turistų prašo atsižvelgti į tai, ar asilai ir mulai gauna elementarią priežiūrą – pastogę nuo saulės, švarų vandenį, ir tik tada priimti sprendimą jais joti. Taip pat poilsiautojai raginami įvertinti, ar su gyvūnais savininkai elgiasi humaniškai, ar neverčia jų tempti pernelyg didelį svorį (žmones ar lagaminus).

VIDEO: In Their Hooves

Šią vasarą Santorino asilai susilaukė pasaulio žiniasklaidos dėmesio, kai aktyvistai pradėjo garsiai viešinti gyvūnų laikymo sąlygas šioje turistų numylėtoje saloje. Vaizdo įrašas, kaip daug antsvorio turintys turistai jodinėja asilais, sulaukė audringos reakcijos socialiniuose tinkluose, peticija prieš tokį elgesį surinko daugiau nei 100 tūkst. parašų.

Po kilusio pasipiktinimo buvo priimtos taisyklės, kad asilai negali nešti sunkesnio nei 100 kg krovinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas