Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Vilniuje – ekskursijos paspirtukais, orientaciniai žaidimai ir inovacijų maršrutas

Nemokamos ekskursijos po Vilnių paspirtukais. Kelionės kalnų dviračių trasomis miesto centre. Orientaciniai žaidimai visai šeimai Senamiestyje ir Šnipiškėse. Šios ir kitos nemokamos pramogos, kviečiančios pažinti miestą, lauks visų vilniečių ir miesto svečių rugsėjo 27–30 dienomis Pasaulinės turizmo dienos proga.
Vilniuje muzikantai išėjo į gatves
Vilnius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šių metų Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos Pasaulinės turizmo dienos šūkis – „Turizmas ir jo skaitmeninis virsmas“.

„Vilnius garsėja technologine pažanga ir startuolių bendruomene, todėl į programą įtrauktas specialus Vilniaus Inovacijų maršrutas, kviečiantis atrasti techniniais sprendimais lyderiaujančius pastatus, skaitmeninius sprendimus išnaudojančias meno parodas ir netgi kavinę, kurioje galima atsiskaityti kriptovaliuta, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

– Aktyvaus laisvalaikio mėgėjams siūloma Vilnių pažinti netradiciškai – sėsti ant dviračių ar čiupti paspirtukus ir leistis miesto gatvėmis į pažintinę ekskursiją, taip pat išbandyti netoli Senamiesčio esančias kalnų dviračių trasas, nukeliauti iki Verkių dvaro. Senamiesčio gatvelėse taip pat vyks orientacinis žaidimas, kurio metu teks greitai spręsti įdomias užduotis.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Dviratininkas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Dviratininkas

Įdomūs užsiėmimai esą laukia visos šeimos. Susipažinti su Šnipiškėmis kvies orientacinis žaidimas „Urbingo“, atskleidžiantis įdomių faktų ir priverčiantis atidžiau pasidairyti paslėptų detalių.

Vaikų lauks ekskursijos ir edukaciniai užsiėmimai Bernardinų sode, Senamiestyje ir muziejuose, siūlantys pasijausti gamtininkais, archeologais, tyrinėti istorines Vilniaus paslaptis.

Vilniaus turizmo informacijos centruose apsilankiusių vaikų lauks staigmena.

Norintiems pasinerti į istorinį Vilnių organizuojamos nemokamos teminės ekskursijos su profesionaliais gidais, supažindinančios ne tik su svarbiausiais istorijos etapais, bet ir su meilės istorijomis ar miesto legendomis. O norintys pasijusti tikrais turistais kviečiami už simbolinį mokestį rinktis ekskursiją turistiniu autobusu Vilniaus gatvėmis.

Išsamią programą ir registraciją į renginius galima rasti Vilniaus turizmo informacijos svetainėje.

Turizmo dienos renginius organizuoja Všį „Go Vilnius“ ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Užsienio ryšių ir turizmo skyrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas