Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šeima „Airbnb“ rado paslėptą kamerą, tiesiogiai transliuojančią vaizdus internete

Atvykę į Korko miestą Airijoje, šeima iš Naujosios Zelandijos aptiko nejaukų dalyką – slaptą kamerą, kuri filmavo ir tiesiogiai transliavo išnuomoto buto pagrindinio kambario vaizdus, rašo CNN.
Barkerių šeima Airijoje rado slaptą kamerą „Airbnb“ bute
Barkerių šeima Airijoje rado slaptą kamerą „Airbnb“ bute / Nealie Barker nuotr.

Nealie ir Andrew Barkeriai iš Oklando buvo įpusėję savo 14 mėnesių trunkančią kelionę po Europą, kai atvyko į per „Airbnb“ išsinuomotą butą. Po Europą jie keliauja kartu su keturiais savo vaikais ir dukterėčia.

Kai šeima iškraustė lagaminus, IT saugumo įmonėje dirbantis Andrew patikrino namų bevielio ryšio tinklą. Patikrinimo metu jis aptiko kamerą ir su ja susietą tiesiogiai transliuojamą vaizdo medžiagą internete. Pagal įrašo kampą šeima atsekė, kur tiksliai paslėpta kamera – paaiškėjo, kad ji užmaskuota dūmų detektoriumi.

„Tai buvo šokas. Tikrai labai siaubingas jausmas“, – CNN sakė Nealie. Moteris paskambino „Airbnb“ ir informavo apie kamerą. „Telefonu jie nieko mums nepatarė, – pasakojo ji. – Mergina tiesiog pasakė, kad jeigu užsakymą atšauksime per 14 dienų, neatgausime pinigų.“

Andrew tuomet paskambino buto nuomotojui. Kai jam buvo pasakyta apie rastą kamerą, jis tiesiog padėjo ragelį. Vėliau pats perskambino ir tikino, kad ta kamera – vienintelė visame name. „Mūsų tai visai nenuramino“, – sakė Nealie.

Šeima persikėlė į netoliese esantį viešbutį ir kitą dieną vėl paskambino „Airbnb“. „Jie vis tiek atrodė nesuprantantys situacijos rimtumo. Kalbėjo tik apie užsakymo atšaukimą“, – pasakojo moteris. Galiausiai „Airbnb“ atstovai pažadėjo atlikti tyrimą ir laikinai suspendavo nuomą šiame bute.

Šeima daugiau žinių iš „Airbnb“ nesulaukė. Kai Nealie po poros savaičių vėl su jais susisiekė, gavo atsakymą, kad būsto šeimininkas buvo išteisintas, o būstą galima ir vėl nuomotis.

Tik tada, kai ji šią istoriją paviešino „Facebooke“ ir Naujosios Zelandijos žiniasklaida susidomėjo tuo, „Airbnb“ būsto nuomotoją išmetė iš platformos, tikino moteris.

„Airbnb“ komentare CNN pripažino, kad pirminė bendrovės atstovų reakcija neatitiko darbuotojams keliamų standartų. „Airbnb“ atsiprašė šeimos, grąžino jai visus pinigus. Airijos Duomenų apsaugos komisija CNN patvirtino, kad dėl šios situacijos laukia daugiau informacijos iš „Airbnb“.

Šeima ir toliau keliauja po Europą. Šiuo metu yra apsistoję Budapešte – ir vėl „Airbnb“. „Tapome žymiai labiau atsargesni“, – teigė moteris. Ji patarė ir kitiems keliautojams išmokti nuskenuoti bevielį tinklą, kad būtų galima surasti slaptas kameras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas