Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šeštadienį sužibs Klaipėdos eglė: atėję į aikštę nieko nepamatys

Šeštadienį sužibs ir Klaipėdos eglė Teatro aikštėje. Tiesa, šventė kelsis į kompiuterių ekranus, o organizatoriai primena – atėję šeštadienį į aikštę gali nusivilti nieko neradę.
Klaipėdos Kalėdų eglė
Klaipėdos Kalėdų eglė / A. Pelakausko/Fotopolis.lt nuotr.

„Mes sulaukiame skambučių, ar po šeštadienio, kai didžiuosiuose miestuose buvo įžiebtos Kalėdų eglės, pasimokėme dėl srautų valdymo. Mes atsakome – nepasimokėme, nes jau vasarą turėjome patirties su Jūros švente ir namų darbus padarėme“, – teigė „Klaipėdos švenčių“ vadovas Romandas Žiubrys.

Klaipėdiečiai kviečiami internetu stebėti eglės įžiebimą, o pasidžiaugti žaliaskare ateiti kitą dieną, kai žmonių bus mažiau.

Šiemet Klaipėdoje vėl papuošta tikrai, mišku kvepianti eglė. Ją miestui padovanojo Jankauskų šeimyna, 30 metų po savo langais stebėję kaip auga eglutė. Buvusi sulig vaiko dydžiu ji išaugo ir ėmė namiškiams užstoti saulę.

Šeštadienį visi klaipėdiečiai bus kviečiami stebėti šventę iš savo ekranų: dovanojama šventė „Šiaurinė žvaigždė“.

Anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, kūrėjams, menininkams, atlikėjams teko ieškoti naujų formų ir sprendimų. „Nors širdyje jaučiame tą pačią Kalėdų dvasią kaip iki šiol. Tikiu klaipėdiečiais, jų atsakingumu ir supratingumu, o be to, po savaitgalį vykusių kitų miestų eglučių įžiebimo turime šansą sublizgėti ir parodyti save tik iš gerosios pusės. Ir nors mieste nestigs gražių, jaukių renginių, aš labai prašau – neikit jei tik galit neiti, o jei negalite – dar kartą viską apsvarstykite“, – teigė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Tądien mieste patruliuos daugiau policijos pareigūnų. Jie prižiūrės, kad nebūtų būriuojamasi, išlaikomi atstumai.

Virtualaus renginio metu žiūrovų lauks pusvalandžio trukmės koncertas „Kalėdos atkeliauja į Klaipėdą“, sujungsiantis keturias sostines: Vilnių – Lietuvos sostinę, Kauną – laikinąją sostinę, Neringą – būsimą Lietuvos kultūros sostinę ir Klaipėdą – būsimą Europos jaunimo sostinę.

Iš Vilniaus linkėjimus siųs „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Kauno – Linas Adomaitis, Neringos – Šeiko šokio teatras, o Klaipėda skambės Monikos Liu balsu.

Kartu su Kalėdų eglute Teatro aikštėje nušvis ir visą kalėdinį laikotarpį iki Trijų karalių šventės lydės šviesos instaliacija „Šiaurinė žvaigždė“. Vieno žymiausių Lietuvos šviesos menininko Arvydo Buinausko instaliacija atspindi kompaso struktūrą ir nurodo pagrindines keturias pasaulio kryptis.

12-15 žmonių komanda instaliaciją Teatro aikštėje pradeda montuoti jau šiandien ir truks keletą dienų. Žvaigždės centre, autorius sumontuos galingus prožektorius, kurių siunčiamas šviesos spindulys bus matomas net už 20 kilometrų. Instaliacija veiks nepertraukiamai siekiant išvengti žmonių susibūrimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas