Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Siaubingas baltųjų lokių išpuolis Arktyje: žiauriai sudraskytas radarų stotyje dirbęs žmogus

Kanados Arktyje esančioje atokioje radarų stotyje du baltieji lokiai mirtinai sudraskė vieną darbuotoją. Vienas iš gyvūnų po užpuolimo buvo užmigdytas, rašoma „Daily Star“.
Arktyje žiauriai sudraskytas radarų stotyje dirbęs žmogus
Arktyje žiauriai sudraskytas radarų stotyje dirbęs žmogus / „Google Maps“ / Shutterstock nuotr. / „15min“ fotomontažas

Kanados Arktyje esančioje atokioje radarų stotyje žuvo dviejų baltųjų lokių užpultas darbuotojas.

123RF.com nuotr. / Baltasis lokys
123RF.com nuotr. / Baltasis lokys

Kaip patvirtino korporacija „Nasittuq Corporation“, niūrus incidentas įvyko prieš kiek daugiau nei savaitę Brevoort saloje, Nunavute esančioje darbo stotyje. Ši vieta yra Šiaurės perspėjimo sistemos – Jungtinių Amerikos Valstijų ir Kanados valdomos kritinės gynybinių stočių grandinės, skirtos stebėti bet kokias grėsmes ar įsiveržimus iš Šiaurės Amerikos poliarinio regiono – dalis.

Po siaubingo lokio užpuolimo vienas iš gyvūnų buvo eutanazuotas, tačiau bendrovė daugiau informacijos apie incidentą neatskleidė.

Pasaulyje gyvena nuo 22 000 iki 31 000 baltųjų lokių, daugiausia yra gyvena Kanadoje.

Dabar „Nasittuq“ bendradarbiauja su vietos valdžios institucijomis, kad būtų atliktas išsamus šio įvykio tyrimas. Korporacija „Nasittuq“ aukos tapatybės neatskleidė.

„Google Maps“ nuotr. / Kanados Arktyje esanti radarų stotyje
„Google Maps“ nuotr. / Kanados Arktyje esanti radarų stotyje

Tačiau penktadienį paskelbtame nuoširdžiame pareiškime bendrovė išreiškė gilų sielvartą: „Su giliu liūdesiu korporacija „Nasittuq Corporation“ patvirtina, kad vakar vienoje iš mūsų darbo vietų Brevoort saloje, Nunavute, įvyko tragiškas incidentas. Dėl dviejų baltųjų lokių užpuolimo žuvo vienas iš mūsų brangių darbuotojų.

„Nasittuq“ darbuotojai nuvyko į įvykio vietą ir vienas iš gyvūnų buvo užmigdytas. Mūsų mintys ir maldos yra su šeima, draugais ir kolegomis, nukentėjusiais nuo šios netekties. Korporacija „Nasittuq“ teikia paramą žuvusiojo šeimai šiuo sunkiu metu. Be to, siūlome konsultavimo paslaugas visiems dėl to nukentėjusiems darbuotojams“, – pranešė „Mirror US“.

Shutterstock nuotr. / Kanados Arktis
Shutterstock nuotr. / Kanados Arktis

Jie ir toliau užtikrina saugos priemones, pareikšdami: „Mūsų darbuotojų sauga ir gerovė yra mūsų didžiausias prioritetas, todėl esame tvirtai įsipareigoję užtikrinti saugią darbo aplinką. Glaudžiai bendradarbiaujame su vietos valdžios institucijomis ir reguliavimo agentūromis, kad atliktume išsamų šio incidento aplinkybių tyrimą“.

Ši tragedija įvyko Brevoort saloje, atokioje vietoje Bafino salos rytiniame pakraštyje. Pasaulio laukinės gamtos fondo duomenimis, pasaulyje gyvena nuo 22 000 iki 31 000 baltųjų lokių, daugiausia jų yra Kanadoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas