Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiauliai siūlo laikiną draudimą Naujųjų išvakarėse palikti namus, Panevėžys aptvers centrinę aikštę

Siekiant sumažinti žmonių būriavimąsi ir riziką plisti koronavirusui, Šiauliai Vyriausybei siūlo numatyti laikiną draudimą žmonėms palikti namus. Tiek Šiauliuose, tiek Panevėžyje nebus rengiamas fejerverkų šou, miestų gyventojai raginami būti namuose.
Panevėžys pristatė savo Kalėdų eglę
Panevėžio eglė / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas BNS teigė, kad savivaldybė dar praėjusią savaitę priėmė sprendimą atsisakyti naujametinių fejerverkų. Jis taip pat pabrėžė nemanantis, kad miesto eglės užgesinimas reikalingas.

„Nesu tikras, ar jos išjungimas ką nors pakeistų“, – sakė meras.

Jis taip pat paragino Vyriausybę visoje šalyje įvesti laikiną draudimą išeiti iš namų.

Nesu tikras, ar jos išjungimas ką nors pakeistų, – sakė Šiaulių meras.

„Jei mes iš tikrųjų norime sulaikyti žmones, kad jie neitų į miestą, tai aš kreipiuosi į Vyriausybę, kad paskelbtų dviejų valandų jokio žmogaus neišėjimą į miestą, pavyzdžiui, nuo 22 ar 23 valandos iki 00.15“, – kalbėjo jis.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra sakiusi, kad komendanto valanda gali būti įvedama, kai šalyje paskelbiama nepaprastoji padėtis. Šį sprendimą turi priimti Seimas.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Artūras Visockas
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Artūras Visockas

„Jeigu labai panorėtų, tai ko gero galėtų“, – sakė A.Visockas, paklaustas, ar tą Vyriausybė galėtų padaryti be Seimo sprendimo.

Meras šiauliečius ragino be reikalo neiti iš namų.

„Labai didelė tikimybė, jog vienoje ar kitoje vietoje susiburs žmonių grupė ir jūs galite susirgti. Jei jums nesvarbu, kad galite susirgti, tai eikite“, – teigė jis.

Panevėžys aptvers centrinę aikštę

Anot Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus vedėjos Eglės Morkūnės, mieste taip pat nebus rengiamas fejerverkų šou, gyventojai raginami būti namuose.

„Šiemet panevėžiečiams siūloma alternatyva – specialiai sukurtas virtualus 3D turas, kuris leidžia pasigrožėti kalėdine miesto centrine egle ir šventiškai pasipuošusia Laisvės aikšte, neišėjus iš namų“, – teigė ji.

Pasak savivaldybės atstovės, siekiant išvengti žmonių būriavimosi, Naujųjų metų išvakarėse centrinė Laisvės aikštė bus aptverta, ribojant galimybę į ją patekti ir būriuotis.

„Kontrolę dėl karantino taisyklių laikymosi Laisvės aikštėje vykdys privačios apsaugos įmonės, policijos pareigūnai bei savivaldybės administracijos Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus specialistai“, – sakė E.Morkūnė.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Panevėžys pristatė savo Kalėdų eglę
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Panevėžys pristatė savo Kalėdų eglę

„Panevėžiečiai raginami nesibūriuoti ir kitose miesto viešosiose erdvėse bei daugiabučių namų kiemuose, mieste patruliuos policijos pareigūnai ir tikrins, ar gyventojai laikosi karantino reikalavimų“, – pridūrė ji.

Savivaldybės atstovės teigimu, centrinės miesto eglės išjungti neplanuojama, kadangi ji bus aptverta, tačiau pabrėžė, kad šis sprendimas gali keistis.

Kauno miesto savivaldybė pirmadienį vakare pranešė, kad ribos žmonių patekimą į Rotušės aikštę ir atsisakys čia būdavusių tradicinių fejerverkų.

„Tačiau, skatinant žmones likti namuose ir vengti lankymosi viešosiose erdvėse, miestas ketina prisidėti prie šventinės nuotaikos kūrimo šiandieninėmis sąlygomis ir pasirūpinti fejerverkais iš anksto neskelbiamose vietose arčiau gyvenamųjų mikrorajono“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad atsisako naujamečių fejerverkų, užgesins egles miesto aikštėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi