Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 17 /13:03

Šiaurės Italiją užklupo pražūtingi potvyniai: žuvo trys žmonės, tūkstančiai evakuoti

Italijos šiaurinį Emilijos-Romanijos regioną užklupus pražūtingiems potvyniams, žuvo mažiausiai trys žmonės, o tūkstančiai buvo evakuoti iš namų, trečiadienį pranešė valdžios institucijos ir perspėjo, kad gali būti dar blogiau, rašoma „Reuters“.
Potvynis Šiaurės Italijoje
Potvynis Šiaurės Italijoje / Vida Press nuotr.

„Liūtys nesibaigė, jos tęsis dar kelias valandas“, – naujienų kanalui „SkyTG24“ sakė Civilinės saugos agentūros vadovo pavaduotojas Titti Postiglione. – Susiduriame su labai, labai sudėtinga situacija.“

Emilijos-Romanijos pareigūnai pranešė, kad Forli, Čezenos ir Čezenatiko miestuose buvo rasti trys žuvusiųjų kūnai, o trys žmonės laikomi dingusiais be žinios.

VIDEO: Potvynis Šiaurės Italijoje

Regione išsiveržė keturiolika upių, todėl žmonės tokiuose miestuose kaip Čezena buvo priversti lipti ant pastatų stogų, o ugniagesiai gelbėtojai juos gelbėjo sraigtasparniais arba guminėmis valtimis.

„Nesiartinkite prie upių. Tie, kurie gyvena vietovėse netoli vandentakių, turėtų persikelti į aukštesnius aukštus“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė regiono viršininkas Stefano Bonaccini.

Buvo užblokuoti keli keliai ir geležinkelio linijos, o daugelio miestų, įskaitant Boloniją, merai ragino gyventojus neiti iš namų.

Smarkiai nukentėjo ir šiaurinis Ravenos miestas, esantis netoli Adrijos jūros pakrantės.

„Tai tikriausiai buvo blogiausia naktis per visą Romanijos istoriją“, – visuomeniniam radijui RAI sakė Ravenos meras Michele de Pascale, sakydamas, kad vien iš jo miesto per naktį buvo evakuota 5000 žmonių. – Ravena neatpažįstama dėl patirtos žalos.“

Tai tikriausiai buvo blogiausia naktis per visą Romanijos istoriją.

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni išreiškė „visišką artumą nukentėjusiems gyventojams“ ir socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad vyriausybė yra pasirengusi suteikti pagalbą.

Tai jau antras kartas šį mėnesį, kai Emiliją-Romaniją siaubia blogi orai, o gegužės pradžioje per audras žuvo mažiausiai du žmonės.

Meteorologų teigimu, po kelis mėnesius trukusios sausros, kuri išdžiovino žemę, sumažino jos gebėjimą sugerti vandenį ir dar labiau padidino potvynių poveikį, prasidėjo liūtys.

Italijos lietuvė: „Čia katastrofa, esame tiesiog parklupdyti ant kelių“

Italijoje gyvenanti lietuvė Daiva Lapėnaitė feisbuke pasidalijo informacija apie liūtis. „Neikite iš namų, palikite apatinius aukštus.
Gelbėkite save, negalvokite apie daiktus. Čia katastrofa, esame tiesiog parklupdyti ant kelių.

Liūtys Italijos šiaurėje, Emilijos-Romanijos regione, nusinešė 3 žmonių gyvybes. Patvino 14 upių, apsemti 23 miestai, evakuota daugiau nei 5000 žmonių“, – rašoma D.Lapėnaitės feisbuke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas