Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 19

Afrikietis savo šalyje nori atgaivinti siautulingą karnavalą: išleido net automobiliui taupytus pinigus

Dainininkas stovėjo žvyru ir akmenukais nusėtame kieme viename iš Angolos sostinės Luandos rajonų ir labai jaudinosi – jis rengė atlikėjus paskutinei repeticijai prieš didelį konkursą.
Karnavalas Angoloje
Karnavalas Angoloje / „The New York Times“/GULSHAN KHAN nuotr.

„United Af-ri-caaaa“, – nuskambėjo balsas per garsiakalbį ir netrukus pasigirdo stiprus perkusijos ritmas. Daugiau nei tuzinas jaunuolių, atsisukusių į dainininką Tony do Fumo, suskubo sukti klubus, mojuoti rankomis ir trypti kojomis.

Ši daugiausia iš paauglių sudaryta grupė, vadovaujama T.do Fumo, ruošėsi savo inauguraciniam pasirodymui šventiniame karnavale ir konkurse dėl piniginių prizų. Toku karnavalu tradiciškai pradedamas Gavėnios laikotarpis.

Žingsniuodamas pro šokėjus ir gręždamas juos įdėmiu tarsi seržanto žvilgsniu, vadovas sušvilpė ir mostelėjo ranka. Šokėjai sustingo. Dar vienas švilpukas ir gestas, ir jie grįžo į ritmą, o kartu su jais lingavo ir T.do Fumo.

Legendinio Angolos muzikanto sūnus T.do Fumo užaugo globojamas kai kurių iškiliausių savo šalies muzikantų. Jis koncertavo visame pasaulyje ir gyvai, priešais didžiules minias ir per televiziją. Tačiau spaudimas prieš šį pasirodymą nebuvo panašus į jokį kitą, kurį jis kada nors jautė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas