Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiemet Talinas sulaukė tik 45 kruizinių laivų apsilankymų

Kruiziniai laivai Talino uoste šiemet švartavosi tik 45 kartus, jais į Estijos sostinę buvo atvykę 63,2 tūkst. turistų, pranešė pagrindinių Estijos uostų valdytoja „Tallinna Sadam“.
Kruizas
Kruizas / 123rf.com nuotr.

Dėl COVID-19 pandemijos kruizų sezono pradžia Estijoje buvo atidėta daugiau nei dviem mėnesiais – prasidėjo liepos 2-ąją ir baigėsi spalio 21-ąją. Iš pradžių turistams buvo leidžiama į miestą patekti tik per organizuojamas grupines ekskursijas, tačiau vėliau jie galėjo Taline lankytis ir savarankiškai.

Šias metais Estijos sostinėje lankėsi 13 skirtingų kruizinių lainerių, daugiausiai iš Vokietijos, taip pat iš Jungtinės Karalystės bei JAV, kuriais buvo atvykę Vokietijos piliečiai (keturi penktadaliai visų turistų), Italijos, Prancūzijos, Ispanijos, JK, JAV ir kitų šalių piliečiai.

„Tallinna Sadam“ pažymi, jog dėl vėl augančio sergamumo COVID-19 per pasidedantį šaltąjį metų sezoną kruizinių laivų apsilankymų Talino uoste nenumatyta, tačiau kitąmet tikimasi jų sulaukti gerokai daugiau nei šiemet, nors kruizų organizatoriai dėl nebetvyrančio epidemiologinio neapibrėžtumo kol kas patvirtino paraiškų.

Ikipandeminiais 2019-aisiais Talino uostas fiksavo jį aplankiusių kruizų turistų rekordą – 635 tūkst. žmonių, 338 kruizinių laivų vizitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas