Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Simonas nukeliavo į Sakartvelą: kas jį šioje šalyje nustebino labiausiai?

2021 metai. Tai bus ilgai laukta ir išlaukta kelionė. Prieš 2 metus pasakiau sau ir visiems, kad kitais metais tolimesnėn kelionėn nevažiuosime, reikia apsitvarkyti ir investuoti namuose. Ir kas galėjo pagalvoti, į kokius reikalus pasiners pasaulis tais metais?
Sakartvelas
Sakartvelas / Asmeninio archyvo nuotr.

Palikau šiandien gimtąją šalį žiauriai susipriešinusią. Nujaučiu, maždaug trečdalis populiacijos nepritaria vieninteliam galimam sprendimui iš to išeiti. O aš tikiu. Kaip ir tikiu galimybe rinktis.

Viena iš tų galimybių šiandien mane skraidina link Tbilisio. Kelionės planas guli kuprinėje, neįsivaizduoju, kuo jis bus papildytas, nes pora dienų Kazbegio nacionaliniame parke esu palikęs tuščias, su užrašu: išsiaiškinti vietoje. Žinau viena, bus įdomu, nes kelionė prasidėjo su nedideliais nesklandumais.

Asmeninio archyvo nuotr. / Sakartvelas
Asmeninio archyvo nuotr. / Sakartvelas

Lygiai prieš savaitę sugedo šeimos automobilis. Įtariu, kad čia tas pats kelionių angelas, kuris lydėjo mūsų šeimą prieš 2 metus, nagus prikišo. Jei ne jo užtarimas, techninės problemos būtų ištikusios šiandien, būtų reikėję stipriai paimprovizuoti, kad atsidurčiau čia, lėktuve, kažkur virš Juodosios jūros….

Artėjant prie Vilniaus, paaiškėjo, kad po mašinos kompiuterio perkrovimo automobilyje nebeveikia vėdinimas. Atvažiavus prie stovėjimo aikštelės Vilniuje vartų, į kompaniją užsidegė tepalų trūkumo lemputė. Reikės aiškintis grįžus…

Vakar prieš darydamas check-in pastebėjau, kad registruotą bagažą esu rezervavęs tik skrydžiui iš Tbilisio į Kyjivą. Įtariu, vietoje būtų tekę baltai dar keletą plaukų galvoje nusidažyti ir paaukoti papildomai sunkiai uždirbtų pinigų Ukrainai.

Kadangi užsibovijau su ukrainietišku bagažu, kur leidžiama 23 kg, kažkodėl nepatikrinau, koks maksimalus galimas registruoto bagažo svoris skrendant Ryanair. Prasileidau su 3 kg ir Vilniuje teko primokėti. Grįžtant reikės pasukti galvą, kaip palengvinti lagaminą. O juk prisižadėjau dar ir čiačios parsivežti…

Įsitikinu, kad viskas mūsų gyvenime vyksta pagal kažkokį keistą, iš anksto paruoštą, planą.

Kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad viskas mūsų gyvenime vyksta pagal kažkokį keistą, iš anksto paruoštą, planą. Tik dar neišsiaiškinau, kas tą planą ruošia… Pasidalinsiu, kai nušvisiu.

Pažadu kitas 13 dienų toliau skleisti savo keistas mintis ir įmesti šiek tiek gražių vaizdų. Taikos mums visiems.

P. S. Turiu nuojautą, kad kada nors visa tai baigsis.

Tbilisiui vienos dienos dienos neužtenka!

Kelionių istorijose Sakartvele sudėtinga. Ten tave arba pamylės, arba išprievartaus.

Norėjau būti pamylėtas, bet šiandien man ne visai pavyko… Dariau namų darbus, bet jų nebuvo gana! Reikia daugiau valios ir patirties. Kitą kartą panašioje šalyje būsiu mažiau paveikiamas. 20 km pėsčiomis buvo neblogas pasiruošimas prieš kalnus. Ten nežinau, kaip reikalai eisis.

Asmeninio archyvo nuotr. / Sakartvelas
Asmeninio archyvo nuotr. / Sakartvelas

Tbilisio senamiestis klaidus. Man, pabaigusiam geografijos magistrą, ten prie 34 laipsnių karščio orientuotis buvo sunkoka. Planas buvo išsikeisti pinigus iš anksto, dar ruošiantis kelionei, pasirinktoje keitykloje, bet jos toje vietoje nebuvo…. Išsikeičiau bet kur, per anksti, turistinėje keitykloje ir nurašiau nuostolius kelionės biudžetui.

Šiuo metu kaukės Sakartvele privalomos ir lauke, jei būriuojasi daugiau kaip 5 žmonės. Paėmėme iš senamiesčio viską mūsų galimybėms šiandien. Spėjome apeiti senamiestį su Tbilisio walking tours. Ekskursija buvo anglų kalba, pasivaikščiojau tokiais senamiesčio užkaboriais, kur savarankiškai nebūčiau patekęs. Nespėjome į botanikos sodą ir išsimaudyti sieros baseinuose. Gali būti, kad mums tai pavyks priešpaskutinę dieną Sakartvele.

Šis miestas neskirtas pėstiesiems toliau nuo senamiesčio nutolusiuose kampuose. Šiandien ieškojau Magneti interneto. Nuėjome apie 12 km. Per 3 žmones buvo per daug, kad suprastum, kad imame bet ką, kad neliktume be ryšio.

Sėdžiu dabar balkone ir girdžiu rusakalbių kaimynų pletkus… Nemėgstu miestų, rytoj išvažiuoju ten, kur mano širdis.

Visą Simono kelionės istoriją ir nuotraukas galite rasti čia.

Kviečiame dalyvauti konkurse „Menas keliauti. Menas patirti“, kurį organizuoja LITEXPO paroda ADVENTUR kartu su keliautojais ir nuotykių ieškotojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Anketą rasite čia.

Keliaujate, atostogaujate, ieškote nuotykių, ar įdomiai leidžiate laiką kartu su draugais ar šeima? Siųskite savo nuotraukas, dalinkitės istorijomis ir kiekvieną savaitę laimėkite parodos ADVENTUR partnerių prizus. Visi konkurso dalyviai varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo – kelionės į Ispaniją įsteigto „Tour Spain“ kartu su „Kelionių Akademija“, kurios nugalėtojas bus paskelbtas sausio 27 d. Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių šou metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas