Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

Šimtmečio proga Baltijos šalių dvarai ir pilys atvers duris

Šių metų vasarą daugiau kaip 130 istorinių pilių ir dvarų trijose Baltijos šalyse atvers duris lankytojams. Jie laukiami nuo gegužės 24 d. iki rugsėjo 16 d.
Nykstantis paveldas. Libertavos dvaras
Libertavos dvaras / Vidmanto Balkūno nuotr.

„Trijų Baltijos šalių pilių ir dvarų asociacijos susivienijo sukurdamos bendrą kelionių „žaidimą“, leisiantį pažinti dvarų tinklo tankumą, atrasti panašumus ir skirtumus, paliudyti pastangas žmonių, sunkiai dirbančių, kad išsaugotų mūsų bendrą kultūros paveldą“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Lankytojai ekskursijų metu rinks simbolinius pilių ir dvarų raktus kaip patirties prisiminimą ir patirto įkvėpimo ženklą.

Šis projektas skirtas Lietuvos atkūrimo ir Latvijos bei Estijos valstybių paskelbimo šimtmečiams, Europos kultūros paveldo metams paminėti.

Lietuvos turizmo departamento nuotr./Raudondvario dvaras
Lietuvos turizmo departamento nuotr./Raudondvario dvaras

Programa:

Gegužės 17 d. 13.00–15.00 visų Baltijos šalių asociacijų bendra spaudos konferencija Latvijos 100-mečio informacijos centre, Nacionalinėje Latvijos bibliotekoje, Mūkusalasiela 3, Ryga. Registracija: lv@visitbalticmanors.com

Gegužės 24 d. Atidarymo renginys Alatskivi dvare, Estijoje.

Gegužės 24–25 d. Atvirų durų dienos 26-iuose Latvijos dvaruose.

Spalio 28 d. Baigiamasis renginys Latvijoje (bus tikslinama).

Taisyklės lankytojams:

Pažinimo ir kelionių kampanijos tikslas – atverti pažinimui kuo įvairesnius dvarus ir pilis visą vasarą, todėl atvirų lankymui pilių ir dvarų skaičius kis kasdien. Svarbu visuomet pasitikrinti, kurios pilys ir dvarai yra atviri tą dieną, kai keliausite. Informacija apie atvirus dvarus, lankymo laiką ir renginius bus pateikiama nuo gegužės vidurio.

Lankytojai kviečiami rinkti lipdukus kiekvieno vizito metu keliautojo kortelėje, kurią galima bus gauti kiekvienoje pilyje ar dvare. Visi, surinkę daugiau nei 5 lipdukus savo šalyje ir 10 – kaimyninėse, dalyvaus loterijoje prizams laimėti. Prizai, suteikiami dalyvaujančių pilių ir dvarų, bus įteikiami baigiamojo renginio metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas