Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Šioje lėktuvo dalyje bus draudžiama sėdėti vaikams: taip sieks užtikrinti ramybę suaugusiems

Sėdėti šalia verkiančio mažamečio vaiko nėra itin maloni patirtis skrydžio metu. Atsižvelgdama į tai, oro linijų bendrovė „Corendon“ pradeda kurti zoną, kurioje draudžiama skraidinti vaikus, rašoma „Daily Mail“.
Oro linijų bendrovė „Corendon“ pristatė zoną lėktuve, kurioje bus draudžiama sėdėti vaikams
Oro linijų bendrovė „Corendon“ pristatė zoną lėktuve, kurioje bus draudžiama sėdėti vaikams / Shutterstock nuotr.

„Tik suaugusiems“ skirta zona bus įrengta nuo šių metų lapkričio 3 d. oro vežėjo A350 lėktuvuose, skrendančiuose iš Amsterdamo į Nyderlandų Karibų jūros salą Kiurasao.

„Corendon“ teigimu, ši zona bus įrengta priekinėje lėktuvo dalyje ir ją sudarys devynios „XL“ tipo sėdynės su papildoma erdve kojoms ir 93 standartinės sėdynės.

Vežėjas paaiškino, kad ši zona bus fiziškai atskirta nuo likusio orlaivio „sienomis ir užuolaidomis“, kurios „sukurs apsaugotą aplinką, padedančią užtikrinti ramų ir atsipalaiduojantį skrydį“.

Vietos rezervacija suaugusiųjų zonoje vyresniems nei 16 metų asmenims kainuoja 45 eurus standartinėje zonoje ir 100 eurų „XL“ zonoje.

Nyderlandų oro vežėjas pridūrė: „Ši lėktuvo zona skirta keleiviams, keliaujantiems be vaikų, ir verslo keleiviams, kurie nori dirbti ramioje aplinkoje. Tik suaugusiesiems skirtos zonos įvedimas taip pat turi teigiamą poveikį tėvams su vaikais. Jiems nebereikia taip nerimauti dėl galimos kitų keleivių reakcijos, jei jų vaikas bus šiek tiek judresnis ar verks“.

Shutterstock nuotr. / Oro linijų bendrovės „Corendon“ lėktuvas
Shutterstock nuotr. / Oro linijų bendrovės „Corendon“ lėktuvas

„Corendon“ įkūrėjas Atilay Uslu sakė: „Savo skrydžiuose visada stengiamės atsižvelgti į skirtingus klientų poreikius. Be to, esame pirmoji Nyderlandų oro linijų bendrovė, įvedusi tik suaugusiesiems skirtą zoną, nes rūpinamės keleiviais, kurie skrydžio metu nori būti ramūs. Taip pat manome, kad tai gali turėti teigiamos įtakos tėvams, keliaujantiems su mažais vaikais. Jie gali mėgautis skrydžiu nesijaudindami, kad jų vaikai kelia didesnį triukšmą“.

„Tik suaugusiems“ skirta zona bus įrengta nuo šių metų lapkričio 3 d.

„Corendon“ nėra pirmoji oro transporto bendrovė, kuri padeda keleiviams, norintiems laikytis atokiau nuo jaunų žmonių.

2012 m. veiklą pradėjusi Singapūro oro linijų pigių skrydžių bendrovės „Scoot“ dukterinė įmonė siūlo galimybę keleiviams sėdėti „ScootinSilence“ sėdynėje lėktuvo priekyje, kur draudžiama skraidinti jaunesnius nei 12 metų asmenis.

O „Japan Airlines“ rezervavimo sistemoje yra funkcija, nurodanti, kuriose lėktuvo vietose sėdės kūdikiai iki 2 metų amžiaus.

Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius