Vietų, kur pavalgyti, Palangoje apstu. Be restoranų, kavinių, barų yra ir gatvės maisto taškai. Stabtelėjome prie kelių maisto kioskelių ir paskanavome jų siūlomų gėrybių.
Vieną iš populiariausių kurorto desertų galima laikyti vaflius ant pagaliuko, kurių kvadratinę formą kai kur keičia į pailgą cilindrą ar širdelę. Vaflių kaina priklausomai nuo priedų svyruoja nuo 1 euro iki 3,5 euro.
Kaip skonis? Geras. Paskutinįsyk valgiau vaikystėj, tai net sunku ir pasakyti, ar nepasikeitė. Užtat aromatas... Mmm... Likęs toks pats.
Jei kam pabodę įprastiniai, čiupti galima vadinamųjų burbulinių vaflių. Viename maisto kioskelyje į tokį vaflį gali prisikrauti goji uogų, papajų kubelių, moliūgų sėklų, zefyrų, saldainiukų, kivių, aviečių, vyšnių, juodųjų serbentų, šviežių braškių ir mėlynių, apelsinų, aviečių, želinių sproginėjančių burbuliukų.
O jeigu trūktų saldumo, vaflyje esančius ledus (beje, avižinius) galite paskaninti šokolado ir karamelės užpilu. Tokios bombos kaina 6 eurai.
Kodėl avižiniai?
„Sveikos gyvensenos ledai“, – atsako už prekystalio esanti mergina.
15min žurnalistas paskanavo ir tų sveikos gyvensenos ledų, ir kai kurių pagardų – minėtų užpilų, goji uogų, braškių ir moliūgų sėklų. Po deserto sveikesnis nepasijutau – buvo taip saldu, kad net sprangu.
Desertų Palangoje, be abejo, rasti galima ir daugiau. Pavyzdžiui, būtų buvę įdomu paragauti vadinamųjų tailandietiškų ledų. Tačiau turėjau su savimi tik banko kortelę, o kortele, net ir 2020-ųjų Palangoje, atsiskaityti galima ne visur.
Užtat pavyko paskanauti vadinamųjų ledų žirnelių. Anot pardavėjos, NASA mokslininko sukurto produkto, kuris esą gaminamas beveik -200 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje. Kaip tai daroma?
„Negaliu niekam pasakoti, čia yra paslaptis“, – nutyli mergina.
Žirnelių skonis paslaptingas nepasirodė – lyg įprasti vaisiniai mango skonio ledai. Bet valgyti juos buvo gana įdomu – lediniai rutuliukai staigiai tirpo burnoje ir ją vėsino. Už tokią patirtį paklojau 2 eurus.
Ieškantiems sūresnio užkandžio, pasirinkti taip pat yra iš ko. Burgeriai, kaukazietiški patiekalai, dešrainiai, skrudintos bulvytės, picos, kebabai.
Pastarųjų kaina, kiek akis užmatė, yra nuo 2,5 euro už mažą iki 5,5 euro už XXL kebabą. Skrudintos bulvytės viename gatvės maisto taške taip pat turi savo dydžius – L, XL, XXL. Už mažiausią porciją prašoma 3, o už didžiausią – 5 eurų. Pardavėjai už panašią kainą galėtų jums paskrudinti ir saldžių bulvių.
Visas gatvės maisto patirtis žiūrėkite šiame reportaže: