Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skrendame į Tenerifę – salą, kurioje per atostogas galima ne tik degintis

Tenerifė – šis pavadinimas į galvą šauna visiems, ieškantiems krypčių, kur sausį galima surasti malonią šilumą ir jaustis saugiai. Tačiau, jei manote, kad ši Kanarų sala – tik tingus gulėjimas paplūdimyje ar triukšmingi naktiniai vakarėliai, klystate. Tenerifė turi ką pasiūlyti įvairių pomėgių turistams.
Viena gražiausių pasaulio salų – Tenerifė
Viena gražiausių pasaulio salų – Tenerifė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Apie Tenerifę – didžiausią Kanarų salyno salą, esančią Atlanto vandenyne, – sklando daug stereotipų. Vis dėlto pastaraisiais metais nemažas būrys lietuvaičių žiemoja būtent ten.

Ir nenuobodžiauja, nes šioje Ispanijai priklausančioje vulkaninėje saloje galima rasti ir turistinių pramogų, ir atokesnių kampelių.

Tad ką veikti Tenerifėje? 

Viena iš vietų, į kurią būtina užsukti apsilankius Tenerifėje – Teidės nacionalinis parkas. 

„Ten pasijunti kaip Mėnulyje. Mano vyras atpažino ir filmo „Žvaigždžių karai“ epizodus – būtent čia jie ir buvo nufilmuoti“, – įspūdžiais dalijosi iš Tenerifės tik ką grįžusi Kristina. 

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Teidės nacionalinis parkas
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Teidės nacionalinis parkas

Tačiau ne tik dėl to verta suplanuoti išvyką į šią vietą. Teidės Nacionalinis parkas yra įsikūręs aplink 3781 metrų aukščio Teidės kalną – jis yra aukščiausias Ispanijoje ir Atlanto vandenyno salose, taip pat trečiasis pagal dydį vulkanas pasaulyje.

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Teidės nacionalinis parkas
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Teidės nacionalinis parkas

2007 metais buvo įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Nuo 2007 metų Teidės Nacionalinis parkas taip pat yra laikomas vienu iš 12 Ispanijos stebuklų.

Visus metus lankytojams atviras parkas nacionaliniu tapo 1954 m. ir yra vienas seniausių Ispanijoje.  2007 metais jis įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Tais pačiais metais paskelbtas ir vienu iš 12 Ispanijos stebuklų.

Nieko keisto, kad per metus čia atvyksta beveik 3 mln. turistų. Prieš kelerius metus jis buvo paskelbtas lankomiausiu nacionaliniu parku Europoje. 

Žmones čia traukia ne tik jau minėti vulkanai (be Teidės, yra ir dar vienas vulkanas – Pico Viejo, kurio aukštis 3135 m).

Derlingame dirvožemyje tiesiog klesti net 168 augalų rūšys. Visi jie prisitaikę prie sudėtingų aplinkos sąlygų – didelio aukščio, karštos saulės, temperatūrų skirtumo ir sausros.

Sakoma, kad gražiausias Teidės nacionalinis parkas vasaros pradžioje -gegužę-birželį, kai vyksta intensyviausias žydėjimas. 

Be augalų, čia rasite ir keliasdešimt gyvūnų rūšių – vorų, vabalų, įvairiausių driežų, šikšnosparnių, triušių, pelių, žiurkių. Dauguma jų čia specialiai atvežti ir apgyvendinti, tik šikšnosparniai – vieninteliai „nuolatiniai“ gyventojai. 

Pakilti į Teidės kalno viršūnę galima dviem būdais – funikulieriumi (tai trunka iki 10 min) arba savo kojomis. Įspėsime, jog tokia kelionė bus gerokai ilgesnė: priklausomai nuo jūsų fizinio pasiruošimo ir ištvermės, tai gali trukti nuo 2 iki 6 val. Nepamirškite pasirūpinti ir tinkama avalyne ir šiltais drabužiais.

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Vėžlys
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Vėžlys, kurį taip pat išvysite Loro parke

Dar viena populiari vieta, kur užsuka kiekvienas turistas, atostogaujantis Tenerifėje, – garsusis „Loro“ parkas.

2015 m. keliautojų gidas „Tripadvisor“ pagal lankytojų atsiliepimus išrinko parką populiariausiu Europoje ir antru lankomiausiu parku visame pasaulyje.

Toks įvertinimas suteiktas neatsitiktinai: ko jau ko, bet pramogų parke netrūksta. 

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Flamingai
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Flamingai Loro parke

13,5 ha parko teritorijoje išsitenka zoologijos ir botanikos sodai, delfinariumas ir jame vykstantys delfinų pasirodymai, o milžiniškas 1200 000 litrų jūrinis akvariumas į povandeninio pasaulio gelmes nuveda skaidriais ir saugiais storo stiklo koridoriais.

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Akvariumas
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Akvariumas

Nes už jų – visi ne tik gražiausi ir spalvingiausi, bet ir didžiausią baimę keliantys vandens padarai.

„Loro“ parko logotipe neatsitiktinai visomis vaivorykštės spalvomis puikuojasi papūgos – parke gyvena daugiausia skirtingų papūgų rūšių visame pasaulyje! Kai kurias jų galima lesinti tiesiai iš rankos.

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Papūga
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Papūga

Botanikos sode yra kaktusų, orchidėjų ir kitų žydinčių augalų kolekcijos, taip pat įspūdingiausi pasaulio medžiai ir kiti augalai.

Parkas iš tiesų – ideali vieta šeimoms, nes mažieji keliautojai iš čia parsiveš daugybę įspūdžių. 

Jei Loro parke gyvūnų pasirodys per maža, užsukite į tropinių drugelių namus „El Mariposario del Drago“.

Sumokėję 8,5 eurus už bilietą suaugusiam ir 5 eurus – vaikui, pateksite į sodą, pilną 800 tropinių drugelių. Čia auginamos rūšys, esančios visame pasaulyje. 

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Tropinis drugelių sodas Tenerifėje
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Tropinis drugelių sodas Tenerifėje

Lankytojai kviečiami išvysti ne tik visu grožiu jau atsiskleidusius margaspalvius drugius. Tropinių drugelių sode galima pamatyti unikalią metamorfozę – visus etapus, kaip vikšras virsta nuostabiu drugeliu.

„Maniau, jog nesu tokių vietų gerbėjas. Tad, kai dukra pakvietė eiti kartu, nedegiau noru. Bet pats nustebau, jog tai, ką pamačiau man patiko – nesitikėjau patirti tokių gerų emocijų“, – sakė su šeima tropinių drugelių sode apsilankęs Kęstutis. ​

Tenerifė – ideali ir tiems, kam reikia aktyvaus poilsio. Salos paplūdimiuose kasdien išvysi ne tik į saulės vonias pasinėrusius poilsiautojus, bet ir bangų gaudytojus – banglentininkus, vėjo aitvarų tramdytojus ir kt. 

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Atlanto vandenynas
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Atlanto vandenynas

Galvojantys apie atostogas šioje Kanarų saloje turėtų žinoti ir tai, jog joje patogiausia keliauti nuomotu automobiliu.

Nors į visas turistines vietas kursuoja ir viešasis transportas, taip pat organizuojamos grupinės ekskursijos, keliaudami savarankiškai turėsite daugiau progų sustoti kur norite ir kada norite bei skirti dėmesį tam, kas aktualiausia jums ir jūsų atostogų partneriams.

Tai kada skrendate į Tenerifę? 

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Saulėlydis Tenerifėje
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Saulėlydis Tenerifėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas