„JetBlue“ skrydžių palydovas Jorge‘as Gutierrezas „Travel + Leisure“ pasakojo, kad tinkamas rytinis maistas gali daug ką pakeisti.
Jis sakė: „Dieną visada pradedu paruošdamas savo organizmą skrydžiui, kad atvykęs į paskirties vietą jausčiausi ne pavargęs, o kupinas energijos ir pasiruošęs skrydžiui. Dieną būtinai pradedu sveikais, antioksidantų turtingais pusryčiais ir stengiuosi vengti cukraus ir druskos, kad išvengčiau dehidratacijos.“
Daugiausia antioksidantų yra augaliniuose maisto produktuose, todėl juos galima lengvai įtraukti į pusryčius.
Vienas populiariausių antioksidantų turtingų maisto produktų yra avokadas, kurį rytais galima valgyti su skrebučiu.
Kiti – žalumynai, pavyzdžiui, brokoliai, lapiniai kopūstai ir špinatai, kurie puikiai tinka įmaišyti į pusryčių kokteilį, taip pat vaisiai ir grūdai ar net ciberžolė.
Bene paprasčiausi antioksidantų turtingi pusryčiai yra košė su uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis ar avietėmis.
Kai skrydžio metu tenka būti ore, Jorge‘as rekomenduoja saugotis dehidratacijos ir stengtis reguliariai gerti vandenį.
Jis rekomenduoja kas valandą išgerti apie 236 ml vandens.
Taip pat skrydžių palydovas pridūrė: „Galbūt tai skamba paprastai, bet gerdami pakankamai vandens ir paruošdami organizmą dideliam aukščiui, galite sėkmingai pasiruošti visai kelionės dienai.“
Keleiviams taip pat buvo patarta skrydžio metu vengti kofeino ir alkoholio.
Prieš skrydį geriant kavą ar kitus gėrimus su kofeinu galima dažnai lankytis tualete, nes dėl dehidratacijos padidėja poreikis šlapintis.
Kofeinas taip pat gali sukelti galvos skausmus ir nemigą, o tai nėra idealu, jei skrydžio metu bandoma miegoti.
Alkoholis taip pat sukelia dehidrataciją, todėl jo vartojimas skrydžio metu gali pabloginti jūsų savijautą.
Patariama tarp kiekvieno alkoholinio gėrimo išgerti vandens, kad išvengtumėte dehidratacijos.