Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slaptos skrydžių palydovų frazės: ką reiškia lipant iš lėktuvo išgirstas „Cheerio“?

Kiekvienos profesijos atstovai naudoja tam tikrą žargoną – frazes, kurios suprantamos tik jų pačių aplinkoje. Niekuo neišsiskiria ir darbuotojai lėktuve. Skrydžių palydovai atskleidė, kaip jie apibūdina įvairių tipų keleivius. Kas žino, gal toks epitetas bus pritaikytas jums?
Lėktuvo palydovė
Lėktuvo palydovė / 123rf.com nuotr.

Buvusi skrydžių palydovė Emily Witkop prasitaria, kad darbe turėjo slaptą frazę, kuria apibūdina patrauklius keleivius. Užtenka pasakyti „Turiu karštos kavos 3B!“ ir viskas aišku – ten sėdi išvaizdus vaikinas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, rašoma gazeta.pl.

Tai yra ne vieninteliai terminai, kuriuos galima naudoti norint perduoti informaciją kolegoms. Pavyzdžiui, anot knygą „Qantas“ skrydžių palydovo išpažintis“ parašiusio lėktuvo įgulos nario Oweno Beddallo, jo kolegos žodžiu „Bobas“ vadindavo gerai atrodančius keleivius.

123rf.com/Skrydžio palydovė
123rf.com/Skrydžio palydovė

Šis terminas reiškia „Geriausias lėktuve“ ir darbuotojai jį naudoja norėdami atkreipti dėmesį į keleivį taip neišsiduodami kitiems.

Yra dar vienas slaptas žodis, kai įgula pajaučia keleiviui simpatiją, tačiau to nesužinosite, kol nebus per vėlu. Vienas keleivių salono įgulos narys paaiškino, kad jie žaidžia žaidimą „Cheerio“, jog galėtų vienas kitam apie tai pasakyti, bet keleivis to nesužinotų.

Žaidimas žaidžiamas, kai keleiviai išlipa iš lėktuvo.

„Kai stovite ir sakote „Iki pasimatymo, ačiū, saugokitės“ ir t. t., pamatę jums patinkantį žmogų, ištarkite „Cheerio“. Tai reikia daryti šalia stovint kolegai, o iššūkis – išlaikyti rimtą veido išraišką“, – pasakoja skrydžių palydovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas