Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stulbinanti Tailando sostinė: kuo Bankokas išsiskiria iš kitų didmiesčių?

Bankokas – kontrastingas, spalvingas, niekados nemiegantis miestas. Čia nuolat verda gyvenimas, kuris vienus keliautojus traukia kaip magnetas, o kitiems kelia kiek dviprasmiškus jausmus. Kad ir kaip bebūtų, Bankoke – Tailando sostinėje – patirti įspūdžiai išlieka ilgam.
Bankokas, Tailandas
Bankokas / 123RF.com nuotr.

Šis miestas kviečia grožėtis garsiosiomis budistų šventyklomis, pasinerti į gatvės maisto kultūrą, įsilieti į kosmopolitišką miesto gyvenimą. Čia kiekvienas keliautojas gali rasti kažką artimo sau. Ne veltui Bankokas ne kartą yra pripažintas kaip vienas mėgstamiausių miestų visoje Azijoje.

Kviečiame geriau susipažinti su Bankoku – dalinamės 9 faktais ir rekordais, kuriais šis didmiestis išsiskira iš kitų.

1. Jau šeštus metus iš eilės Bankokas yra tituluojamas geriausiu poilsiniu miestu Azijos ir Ramiojo vandenyno regione (apdovanojimai „Business Traveller Asia-Pacific Awards“).

123RF.com nuotr. / Bankokas
123RF.com nuotr. / Bankokas

2. Bankokas taip pat pripažintas kaip geriausias miestas darbostogoms – kelionėms, kai darbas derinamas su atostogomis (tyrimas „Holidu – The Best Cities for a Workation“). Keliautojus traukia žemesni pragyvenimo kaštai, saulėtas oras, miesto pramogos, susisiekimas, spartus interneto ryšys ir ne tik.

3. Bankoke yra vienas didžiausių kinų kvartalų (Chinatown) pasaulyje – Yaowarat. Tai viena iš vietų, kurias privalu pamatyti apsilankius Bankoke. Neeilinė gastronominė patirtis garantuota!

4. Spėkite, kur yra didžiausias pasaulio savaitgalio turgus? Teisingai, Bankoke! Chatuchak turgų savaitgaliais aplanko virš 200 tūkst. žmonių. Čia rasite visko – maisto, antikvarinių, meno, juvelyrikos dirbinių, drabužių, suvenyrų, baldų ir dar daugiau.

123rf.com / Naktinis turgus Bankoke
123rf.com / Naktinis turgus Bankoke

5. Bankoko Wat Traimit šventykloje yra didžiausia auksinė budos statula pasaulyje. Nemaišykite jos su auksą imituojančiomis statulomis – ši buda iš tiesų pagaminta iš 83 proc. aukso.

6. Bankokas yra vienas karščiausių miestų pasaulyje – jame aukšta oro temperatūra laikosi visus metus. 2021 m. vidutinė temperatūra siekia 28 laipsnius.

7. Maždaug kas dešimtas tailandietis gyvena Bankoke – čia yra virš 10 mln. gyventojų.

8. Bankokas dažnai pripažįstamas kaip vienas lankomiausių miestų visoje Azijoje. Kasmet čia apsilanko virš 20 mln. turistų.

9. Bankokas taip pat didžiuojasi ilgiausiu miesto pavadinimu pasaulyje. Pilnas pavadinimas skamba taip: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

123rf.com / Gatvės maistas Bankoke
123rf.com / Gatvės maistas Bankoke

Domitės kelione į vieną iš aukščiau minėtų Tailando vietų? Daugiau informacijos apie Tailandą galima rasti tinklaraštyje Tailandieciai.lt ir feisbuko grupėje Tailandiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas