Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tailandas. Rečiau (truputį) lankomos vietovės

Yra šalių, kuriose pakanka apsilankyti vos vieną kartą, ir daugiau ten nebesinori. Tarytum, viskas gerai. Bet netraukia, ir tiek. Tačiau Tailandas – ne iš tų šalių. Galima į jį vykti daug kartų, ir vis atrasti kažką naujo, visiškai kitokio, nei lankyta, matyta, patirta anksčiau.
Ko Lanta, Tailandas
Ko Lanta, Tailandas / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Kelionės

Šįkart – apie vieną iš kelionės į Tailandą variantų, kaip tai galima padaryti. Išmėginta praktikoje.

Iš visų Pietryčių Azijos didmiesčių Bankokas atvykėliams, ko gero, palieka ryškiausią įspūdį. Nebūtinai gerą, patinka jis toli gražu ne visiems, tačiau yra ir jį besąlygiškai mylinčių. Kitaip tariant, tai tarsi sodrios spalvos egzotiškų prieskonių žiupsnis ant lėkštės. Baisu? Lyžtelk liežuvio krašteliu. Norisi daugiau – ragauk šaukštais.

Travel Planet nuotr./Kelionė Tailande
Travel Planet nuotr./Kelionė Tailande

Tai – kaip geras apšilimas prieš kitas daug ramesnes vietas. Trims naktims, kad spėtume aplankyti karaliaus rūmus, turgų ant vandens, o kitą – įrengtą ant traukinio bėgių. Paplaukioti kanalais, pasivaikščioti sodais, užsukti į vieną kitą šventyklą ir pajusti naktinį niekada nemiegančio megapolio tvinkčiojimą. Net tarp dangoraižių ir triukšmo ten galima rasti ramybės oazių.

Vieną jų radau po ilgų paieškų, ten vietas reikia užsakyti gerokai iš anksto. Vadinasi „Aryasom Villa“, siūlo ne tik patogius kambarius, bet ir puikią virtuvę žaliame sode su fontanais ir baseinu. Aplink už aukštų sienų – amžinas Bankoko gausmas. Šiapus jų – Budos statulėlės ir apsunkusios nuo mėsingų žiedų helikonijos.

Kitas kelionės taškas – Krabis prie Andamaų jūros. Jau seniai turistų atrasta, prijaukinta ir gerokai išmintų takų vieta. Bet mes į Aonangą vykstame visų pirma dėl dramblių ir ežerų. Iš ten po kelių nakvynių mūsų atvažiuos baltas autobusiukas. Turistinio miestelio gausmą netrukus pakeis žaliuojančios ryžių plantacijos ir vis tirštėjantis lietaus miškas. Gilyn į Tailandą!

Ten, už dviejų valandų kelio plyti Klong Panomo nacionalinis parkas. Tankmė supa ežerus, kurie atsirado kadaise statant elektrinę ir užtvenkus upes. Dabar šios vietos traukia mažiau masinio turizmo paliestų vietų ieškotojus, tikinčius, kad tokių čia vis dar galima rasti. Ir iš tiesų, jų yra. Žinoma, nereikėtų tikėtis čia rasti rojaus paukščių iš žalių Papua Naujosios Gvinėjos slėnių ar neatrastų genčių. Tačiau palyginti su daugeliu kitų vietų Tailande – tai ramus užkampis. Čia įsikūrę viešbučiai svečius apgyvendina komfortiškose palapinėse – visai kaip geriausiuose Afrikos safariuose.

Pagrindinė veikla – stebėti aplink verdantį laukinės gamtos gyvenimą. Ir prižiūrėti dramblius, kurių čia dešimtys. Azijos drambliai palyginti ramūs ir kiek mažesni, nei jų giminaičiai Afrikoje. Turistai juos prausia, gamina jiems salotas, stebi jauniklių žaidimus ir pramogas tvenkiniuose. O po kelių nakvynių – metas į dar atokesnes vietas, kurias pasiekiame motorinėmis valtimis.

Šitos palapinės įrengtos ant pontoninių plaustų, ežero pakrantėje. Centrinėje – valgykla ir klubas, kairėje – penkios palapinės, dešinėje – antra tiek. Aplink – vanduo ir apaugusios žalios kalkakmenio sienos. Orą virpina cikadų trimitai ir gibonų ūbavimai. Ką nors dar arčiau gamtos, toliau nuo civilizacijos būtų sunku surasti. Norisi veiklos – eik nardyti arba čiupk irklą ir plauk tyrinėti aplinkinių kanalų baidare. Nesinori? Griūk į hamaką su knyga ir leisk šiai gražiai tavo gyvenimo dienai lėtai tirpti tirštose tropikų popietės sultyse.

Tos dienos praslenka, metas naujiems atradimams. Tuo pačiu baltu autobusiuku į tą patį tingiai šurmuliuojantį Aonangą. Bet ir tik tam, kad iš ten mus paimtų linksmuoliai kito viešbučio vaikinai. Jie nuveš į galutinį šių atostogų tašką – Ko Lantą. Tai – tokia jau palyginti gerai žinoma sala, tačiau vis dar gerokai tykesnė, nei garsusis Puketas, Ko Samui, Ko Pi Pi, ar Pataja.

Tai – švedų ir kitų šiauriečių pamėgtos vietos. Ilga, siaura sala su dviem pakrantėmis. Viena – įdomi, o kita – tinkama maudynėms ir lėtiems pasivaikščiojimams smėlio paplūdimiais. Jūs turbūt gyvensite kuriame nors miestelyje vakariniame krante, ten telkiasi visas turistinis gyvenimas. Rytuose – mangrovės, atogrąžų miškai ir žvejų kaimai, kuriuos galima pasiekti savo mašina, motoroleriu ar taksi autobusiuku. Yra keletas aukščiausios klasės viešbučių, kurie siūlo rytietišką egzotiką ir prabangą už atitinkamą kainą. Yra ir klasikinių vietų svečiams su kuprinėms, neieškantiems didelių patogumų.

Bigstockphoto.com/Ko Lanta
Bigstockphoto.com/Ko Lanta

Taikantiems kažkur per vidurį turėtų patikti „Anda Lanta“ – jaukus vietinės šeimos valdomas viešbutis ant kranto, kuriame su dukra praleidome savaitę. Gerai ir vaikams, ir suaugusiems. Tajų masažo palapinės paplūdimyje, džiunglių takai, kriokliai ir visa kita, kuo garsėja Tailandas. Aplink pakrantėje – pora tuzinų įvairaus lygio restoranų, kurie mielai atvažiuos paimti, o paskui parveš, jei tik pas juos vakarieniausi stebėdamas dar vieną idealų saulėlydį.

Po viešnagės saloje – pervažiavimas atgal į Krabį ir skrydis į Bankoką, kur tą pačią dieną ar po nakvynės – kelionė namo. Iki kito karto, Tailando karalyste.

Kelionės į Tailandą smalsiems

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas