Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tarsi laike sustingęs Europos miestelis paskelbtas viena gražiausių 2024 m. vietų

Senovinis Italijos miestelis, kuris atrodo tarsi sustingęs laike, išrinktas viena gražiausių šalies vietų, rašoma „The Mirror“.
Gangis, Italija
Gangis, Italija / Shutterstock nuotr.

Sicilijoje esantis Gangis yra viena iš įspūdingiausių gyvenviečių, kuriose galima sustoti savo grožiu garsėjančioje šalyje. Miestelis yra gerokai nutolęs nuo pramintų takų, o už jo įkūrimą 1200 m. pr. m. e. buvo atsakingi Cretono kariai, bent jau taip byloja legenda. Pasakojama, kad praradę savo laivus ir karvedį, jie atvyko į Siciliją sekdami Dzeuso sūnų Minosą.

Jų įkurtas miestas buvo toks gražus ir turtingas lobių, kad jį užgrobė pavydūs romėnai. Ar tai tiesa, ar ne, šiek tiek sunku tiksliai pasakyti, nes didžioji jo dalis iškilo per įnirtingus 1300 m. karus. Tai, kas čia stovi dabar, yra viduramžių miestas, išaugęs per 700 metų.

Nors jo dieviška kilmė gali kelti klausimų, jo grožis nekelia abejonių. Šis Italijos miestelis įsikūręs įspūdingoje kalnų vietovėje. Tik nedaugelis turistų nusileidžia iki pat Gangio, nes iki artimiausio oro uosto laukia 80 km, o iki jo veda daugybė sudėtingų kelių.

Shutterstock nuotr. / Gangis, Italija
Shutterstock nuotr. / Gangis, Italija

Dėl to čia nėra šurmulio, kuris vyrauja kituose Italijos miestuose ir miesteliuose, todėl jis išsaugojo savo žavesį ir pelnė nominaciją oficialiame vyriausybės rengiamame gražiausio šalies miestelio konkurse.

„Gangis stūkso gaiviuose Madonie kalnuose su spalvotais akmeniniais siaurais namukais, stovinčiais vienas šalia kito, ir didinga Etna, kuri dėl optinės apgaulės atrodo labai arti, – taip apie Gangį rašė konkurso teisėjai.

– Šiame miestelyje, tarp viduramžių senojo miesto centro alėjų viršutinėje pusėje, yra išlikęs didelis architektūrinis ir meninis paveldas, pavyzdžiui, pilis, dvarai ir Frati Minori vienuolynas, Ventimiglia bokštas ir bažnyčia su kupolu.“

Shutterstock nuotr. / Gangis, Italija
Shutterstock nuotr. / Gangis, Italija

Kaip ir daugelyje Sicilijos vietovių, Gangis nukentėjo nuo šiuolaikinės mafijos smurto istorijos. Tai atsinaujino 1926 m., kai fašistuojantis prefektas Cesareasas Moris nusprendė užimti miestą ir išvyti mafiozus.

Gangis nukentėjo nuo šiuolaikinės mafijos smurto.

Pasitelkęs karabinierių ir policijos pajėgas, jis įsakė atlikti kratas namuose, sulaikydamas banditus, smulkius mafijos narius ir įvairius besislapstančius įtariamuosius. Daugelis pasislėpusiųjų pabėgo į JAV ir Argentiną.

XX a. pabaigoje jų pėdomis pasekė ir daugiau žmonių, kurie paliko miestelį, kad išvengtų nedarbo. Dėl to jo gyventojų skaičius sumažėjo nuo 16 000 iki vos 6000. Kartu su jais iš miestelio iškeliavo ir pinigai, todėl Gangio plėtra sustojo. Žvelgiant į miestelį dabar, atrodo, kad jis buvo sustabdytas prieš daugelį dešimtmečių.

Kad ir kaip žavinga būtų lankytojams, Italijos vyriausybė siekia atgaivinti šią vietą. Neseniai ji pradėjo įgyvendinti 1 euro namo įsigijimo programą, kad priviliotų žmones grįžti į miestelį ir paskatintų juos pradėti investuoti į nekilnojamąjį turtą.

Italijos vyriausybė siekia atgaivinti šią vietą.

Jei čia apsilankysite arba nuspręsite apsigyventi, rasite daugybę pramogų.

Gangio miestelyje ant kalvos stovi nuostabi pilis, viduramžių ir baroko stiliaus bažnyčios, taip pat galite nusileisti įspūdingais požeminiais koridoriais ir pamatyti Chiesa Madre Gangi kapavietę, kurios kriptos sienas puošia mumifikuoti kunigai.

1000 m aukštyje virš jūros lygio įsikūrusiame miestelyje turistams nuolat atsiveria sensacingi Etnos kalno – didžiausio Europoje veikiančio ugnikalnio – vaizdai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas