Žinia apie netektį antradienį vakare paskelbta lietuvių bendruomenės Tenerifėje puslapyje. „Šiandien lietuvių bendruomenę pasiekė liūdna žinia apie virtuvės šefo Dano Černiausko netektį. Danui šįryt sustojo širdis. Palaikai bus kremuojami. Užjaučiame artimuosius“, – rašoma žinutėje.
D.Černiauskas daugiau nei prieš penkerius metus su šeima apsigyveno Ispanijai priklausančioje Tenerifės saloje, čia gurmanus lepino savo gaminamais patiekalais.
Lietuvių bendruomenės žinutėje rašoma, kad po netikėtos vyro mirties šeima susidūrė su finansiniais sunkumais. Prašoma paaukoti pinigų, kurie būtų naudojami palaikų kremavimui.
Virtuvės šefu žinomų viešbučių restoranuose Lietuvoje, Vokietijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Latvijoje ir Tenerifėje dirbęs D.Černiauskas buvo tinklaraščio „Dano virtuvė“ įkūrėjas, yra išleidęs elektroninę receptų knygą „115 receptų. Restoranas namuose“.
Interviu 15min šefas yra pasakojęs, kad jam teko gaminti ir prezidentui Valdui Adamkui. „Dvejus metus iš eilės teko gaminti šventinę kalėdinę antį, kuri pateko ant Prezidento Valdo Adamkaus stalo. Tai buvo nuostabus jausmas – atrinkdavau antį, kiekvieną obuolį kepimui, džiovintus vaisius“, – prisiminė šefas.
„Maisto kultūra man yra gyvenimo džiaugsmas. Kai žiūriu į praeitį, jaučiu, kad esu ten, kur noriu būti, ir keisti nieko nenorėčiau, nes darau tai, kas man labiausiai patinka“, – tuomet pasakojo jis.