Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„The Independent“ atrinko geriausias atostogų vietas prie Baltijos jūros: tarp jų – ir Lietuvos miestas

Kadangi Pietų Europoje vasaros metu kyla gaisrai ar protestai dėl pernelyg didelio turizmo, daugelis poilsiautojų ieško ramesnių ir nuosaikesnio klimato kraštų, kuriuose galėtų praleisti atostogas. Būtent todėl garsus naujienų portalas „The Independent“ atrinko 8 geriausias Baltijos jūros pakrantės vietas vėsesnėms vasaros atostogoms bei čia siūlo apsilankyti britams. Tarp geriausių atostogų krypčių pateko ir vienas Lietuvos pajūrio miestas.
„The Independent“ atrinko geriausias Baltijos pakrantės atostogų vietas
„The Independent“ atrinko geriausias Baltijos pakrantės atostogų vietas / Shutterstock nuotr. / „15min“ fotomontažas

1. Alandų salos

Šiame tarp Suomijos ir Švedijos esančiame autonominiame salyne yra daug nuošalių kaimelių, smėlėtų paplūdimių ir daugybė kilometrų dviračių takų. Alandų salose, turinčiose savo parlamentą ir vėliavą, stovi spalvingi mediniai nameliai, ramios kavinės ir žaliuojantys kraštovaizdžiai.

Čia verta apsilankyti žavingoje sostinėje Marianhaminoje, vienoje iš vos 60 gyvenamų salų, ir leistis į dviračių žygius, išvysti XIII a. Kastelholm pilį, o keliaujant po salas ieškoti blusų turgų ir diskgolfo aikštelių.

Shutterstock nuotr. / Alandų salos
Shutterstock nuotr. / Alandų salos

2. Bincenas, Vokietija

Jei šią vasarą ieškote „Belle Epoque“ laikų promenadų, 10 km nepaliesto smėlio ir tradicinių pajūrio pramogų, tuomet Bincenas – paplūdimio kurortas Vokietijos Riugeno saloje – gali būti kaip tik jums. Nostalgiškas secesijos architektūros fonas, dryžuoto spajūrio poilsio kabinos, prie kurių geriausiai tinka šaltas bokalas, ir garvežys „Raging Roland“, kursuojantis tarp kurortų.

Shutterstock nuotr. / Bincenas, Vokietija
Shutterstock nuotr. / Bincenas, Vokietija

3. Bornholmas, Danija

Bornholme, esančiame už 185 km į rytus nuo Danijos žemyno, vyrauja lėtas gyvenimo tempas, tvari strategija, amatų ir kūrybiškumo kultūra. Puikus Dueodde paplūdimys yra danų pamėgtas šeimos atostogų objektas, Hammershus tvirtovė siūlo istorijos pamoką didžiausioje Šiaurės Europos viduramžių pilyje, o jūros gėrybių gausu silkių rūkyklose ir Gudjhem žvejybos uoste, kur galima pamatyti dienos laimikį.

Shutterstock nuotr. / Bornholmas, Danija
Shutterstock nuotr. / Bornholmas, Danija

4. Gdanskas, Lenkija

Lenkijos Gdanskas juda švelniau nei tie miestai, kurie Pietų Europoje kovoja dėl „meilės miesto“ statuso. Gražus ir istorinis, su įspūdinga architektūra, įskaitant „Solidarumo“ muziejų, šis Baltijos jūros perlas taip pat yra klasikinis alaus, lenkiškų pierogi ir klestinčio naktinio gyvenimo miestas. Keliaukite į uostamiesčio pakrantę, kad atrastumėte jų vaflius ir ilgiausią Europoje medinę prieplauką Sopote.

123RF.com nuotr. / Gdanskas, Lenkija
123RF.com nuotr. / Gdanskas, Lenkija

5. Hankas, Suomija

Į pietvakarius nuo Helsinkio esančiame Hanko miestelyje yra 129 km nesugadintos pakrantės, kurioje galima maudytis Hango Plagen ir Tulluddsstranden paplūdimiuose, žygiuoti Tulliniemi gamtos taku ir nardyti po šimtmečių senumo laivų nuolaužas. Tradicinėje saloje saulėtuose Suomijos pietuose, kur stovi aukščiausias Šiaurės Europos regiono švyturys Bengtskar, krante stovi puošnios XIX a. vilos, SPA centrai ir amatininkų kaimai.

Shutterstock nuotr. / Hankas, Suomija
Shutterstock nuotr. / Hankas, Suomija

6. Klaipėda, Lietuva

Trečiasis pagal dydį Lietuvos miestas – tai jūrinis magnetas su senamiesčiu, skulptūrų gausa ir kasmet šurmuliuojančiu džiazo festivaliu. Nuo 1934 m. Klaipėdoje taip pat rengiama Jūros šventė, kurioje pagerbiamos jūrinės tradicijos, vyksta muzikiniai pasirodymai, mugės ir pasirodo Baltijos buriniai laivai. Klaipėda taip pat turi auksinę pakrantę, kad vasarą atostogas mieste galėtumėte paversti paplūdimio atostogomis.

Shutterstock nuotr. / Klaipėda
Shutterstock nuotr. / Klaipėda

7. Sarema, Estija

Didžiausia Estijos salyno sala – Sarema, kurioje vyrauja visiška ramybė, liaudies tradicijos ir šiaudiniai nameliai. Buvusi piratų ir vikingų buveinė, Saremos sala turi turtingą istoriją, kuri tęsiasi nuo bronzos amžiaus mitologijos iki Kuressaare – vienos geriausiai išsilaikiusių Viduramžių pilių Estijoje – ir Angla vėjo malūnų parko. Keliaukite keltu iš žemyninės dalies ir pasinerkite į gamtą arba išsitieskite vienatvėje Jarvės paplūdimyje.

Shutterstock nuotr. / Sarema, Estija
Shutterstock nuotr. / Sarema, Estija

8. Sandionas, Švedija

Švedijai priklausančioje mažoje Sandiono saloje esančioje įmantrioje Sandhamm gyvenvietėje įsikūrusi jachtų prieplauka, namai iš lentų, elegantiški jūros gėrybių restoranai ir smėlėti paplūdimiai. Vasaros mėnesiais čia įsikūrusios senovinės kepyklos ir blizgantis valčių klubas sulaukia turistų antplūdžio.

Shutterstock nuotr. / Sandionas, Švedija
Shutterstock nuotr. / Sandionas, Švedija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas