Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

To dar nebuvo! Žvejys valtyje neteko sąmonės, nes jam su uodega trenkė banginis

Su banginiu susidūręs žvejys dėl patirtų sužalojimų buvo nugabentas į ligoninę. Po šios nelaimės skubios pagalbos tarnybos įspėjo žvejus, kurie banginių sezono metu žvejoja ar plaukioja valtimis.
Banginis su uodega trenkė valtyje buvusiam žvejui
Banginis su uodega trenkė valtyje buvusiam žvejui / Shutterstock nuotr. / „15min“ fotomontažas

Nelaimėlis žvejys su banginio uodega gavo stiprų smūgį per veidą, todėl neteko sąmonės, rašoma „Daily Star“.

40-metis vyras patyrė sunkius sužalojimus po to, kai banginis priešais jį pasirodė prie Kvynslando Auksinės pakrantės (Australija).

Dėl banginio vyras neteko sąmonės, o jo draugas, kuris tuo metu buvo laive, kartu su vandens motociklų vairuotojais iškvietė pagalbos tarnybas, kaip praneša „Independent“.

Shutterstock nuotr. / Banginis
Shutterstock nuotr. / Banginis

Gelbėtojai sugebėjo vyrus pargabenti į krantą, o sužeistą žveją nuvežė į Auksinės pakrantės universitetinę ligoninę. Čia jam buvo gydomas veidas ir stuburas.

Kvynslando skubios pagalbos tarnyba pranešė, kad vyro būklė stabili, tačiau jo atmintis išlieka miglota. Tarnybos pirmojo reagavimo specialistas Scottas Brownas „ABC News“ sakė: „Mums jau yra tekę susidurti su banginiais, bet ne su valtyje sėdinčiu žmogumi.

Skubios pagalbos tarnyba pranešė, kad vyro būklė stabili, tačiau jo atmintis išlieka miglota.

Iš pradžių nelabai tikėjome, kad tai įvyko, bet vis dėlto reagavome, o kai ten nuvykome, pamatėme, kad būtent tai ir nutiko“.

Shutterstock nuotr. / Žvejys (asociatyvi nuotr.)
Shutterstock nuotr. / Žvejys (asociatyvi nuotr.)

Naujojo Pietų Velso jūrų gelbėjimo tarnybos atstovas Johnas Murray sakė: „Tai nepaprasta. Aš tai darau jau 22 metus ir dar niekada negirdėjau, kad banginis iš tikrųjų būtų pataikęs į žmogų, esantį stovinčioje valtyje“.

Kvynslando policijos atstovas sakė: „Raginame visus valtininkus visada dėvėti gelbėjimosi liemenes. Laimei, šis vyras liko savo valtyje“.

Pareigūnai paragino žmones po šio incidento išlikti budrius, ypač tuos, kurie ketina žvejoti ar plaukioti valtimis banginių sezono metu.

Sezono metu pro Sidnėjų plaukioja banginiai, migruojantys palei Australijos rytinę pakrantę ir vykstantys į šiaurę šaltesniais birželio ir liepos mėnesiais. Į pietus jie grįžta rugsėjo–lapkričio mėnesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas