Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 03

Tolimiausiai gyvenimo kelionei lietuvis skyrė visas santaupas: „Ne tam grūdausi per pusę pasaulio“

Prieš kelias dienas žiniasklaidoje perskaičiau pranešimą, kad vienos oro linijos ims sverti ne tik keleivių bagažą, bet ir pačius keleivius. Oho, pagalvojau, čia tai stipru, betrūksta sulaukti patikslinimo, kad už kiekvieną viršytą kūno kilogramą keleiviams teks susimokėti.
Naujoji Zelandija
Naujoji Zelandija / Vaido Mikaičio nuotr.

Dabar pasipils kaltinimai diskriminacija, netolerancija, žeminimu, mobingu, nepotizmu, seksizmu, rasizmu ar panašiomis nesąmonėmis, pagalvojau, tai toms vargšėms oro linijoms maža nepasirodys. Nebent jos yra iš kokios diktatoriškos šalies, mąsčiau, tada jos ne tik nesureaguos, bet ir tiems per daug sveriantiems išvis neleis skristi tol, kol jie nenumes svorio.

Skaitant tą panešimą, akys nekantriai bėgo eilutėmis žemyn, ieškant tų nachališkų oro linijų pavadinimo. Natūraliai tikėjausi išvysti kokios nors Šiaurės Korėjos, Irano ar Rusijos bendrovės pavadinimą.

Pradžioje pagalvojau, kad gal tai klaida.

Ir ką jūs manote, kokį pavadinimą radau? Ogi vienos demokratiškiausių ir tvarkingiausių pasaulio šalių – Naujosios Zelandijos oro linijų. Pradžioje pagalvojau, kad gal tai klaida, gal žurnalistas supainiojo pavadinimus ir Naująją Zelandiją įrašė vietoj Naujosios Gvinėjos ar panašios bananų respublikos. Bet ne, klaidos čia nebuvo. Be to, skaitant toliau dalykai jau nebeatrodė tokie diskriminuojantys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas