Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TOP 8 patarimai renkantis kelionės kryptį: svarbus ne tik biudžeto planavimas

Renkantis kelionės kryptį reikia atsižvelgti į daugybę veiksnių. Kai kurie žmonės ieško saulėto paplūdimio kurorto, kur galėtų atsipalaiduoti ir pasikaitinti saulėje. Kiti renkasi nuotykių kupiną kelionę, pavyzdžiui, žygį pėsčiomis ar stovyklavimą dykumoje. Žinoma, yra ir tokių, kurie trokšta aplankyti garsiausius pasaulio miestus.
Keliaujanti pora
Keliaujanti pora / 123RF.com nuotr.

Kad ir kokie būtų jūsų kelionių tikslai, yra tam tikrų veiksnių, į kuriuos visada turėtumėte atsižvelgti prieš pasirinkdami kelionės kryptį, rašoma „Unusual places“.

1. Kelionės kaina

Planuojant kelionę, labai svarbu sudaryti biudžetą. Tai padeda išvengti pernelyg didelių išlaidų ir įsiskolinimų. Visada pravartu atsižvelgti į lėktuvo bilietų, apgyvendinimo, maisto ir kt. išlaidas. Jei turite ribotą biudžetą, galbūt norėsite apsvarstyti pigesnių lankytinų vietų lankymą. Pavyzdžiui, Pietų Amerikos arba Pietryčių Azijos kryptys gali būti labiau įperkamos nei Europa ar Šiaurės Amerika.

123RF.com nuotr. / Pinigai kelionei
123RF.com nuotr. / Pinigai kelionei

Be to, su savimi turėkite pakankamai grynųjų pinigų atsarginiam variantui ir šiek tiek papildomų pinigų nenumatytiems atvejams.

2. Orai

Kelionei norėsite pasirinkti vietą, kurioje vyraujantys orai būtų tinkami jūsų planams. Pavyzdžiui, jei norite pabėgti nuo šaltų žiemos mėnesių, galbūt vertėtų apsvarstyti atogrąžų kryptį. Kita vertus, jei ieškote vietos, kur galėtumėte pasimėgauti poilsiu gamtoje, galbūt norėsite rinktis vietovę, kurioje oras šiek tiek vėsesnis.

Kelionėje būtinai apsirenkite sluoksniais, nepamirškite įsidėti kepurių ar skrybėlių, kremo ir akinių nuo saulės.

123RF.com nuotr. / Atostogos tropikuose
123RF.com nuotr. / Atostogos tropikuose

3. Ar kelionės kryptis atitiks jūsų pagrindinius norus?

Tai taip pat padės jums įsigyti kelionei reikalingų priemonių. Pavyzdžiui, jei planuojate nardyti, turite nusipirkti bilietą, apimantį šią veiklą. Nardymo kelionės planavimas apima ne tik maudymosi kostiumėlio ir kremo nuo saulės pakavimą.

Internete galima rasti informacijos, kur patariama, kaip reikia atlikti gydytojo apžiūrą ir užpildyti reikiamus dokumentus. Žinokite, kur įsigyti reikmenų, pavyzdžiui, hidrokostiumų, pelekų, kaukių ir pan.

123RF.com nuotr. / Pora atostogauja
123RF.com nuotr. / Pora atostogauja

4. Kalba

Jei keliaujate į šalį, kurioje anglų kalba nėra pagrindinė, turėsite atsižvelgti į kalbos barjerą. Tai gali būti iššūkis ieškant nakvynės, judant ir bendraujant su vietiniais gyventojais.

Yra daug šaltinių, kurie padės jums bent kažkiek išmokti šalies, į kurią vykstate, kalbą. Viena iš galimybių – lankyti kalbos kursus mokymo įstaigoje, kita galimybė – naudotis internetine mokymosi programa, pavyzdžiui, „Duolingo“.

5. Vietos kultūra

Renkantis kelionės kryptį taip pat būtina atsižvelgti į vietos gyventojų gyvenimo būdą. Turbūt norėsite pasidomėti šalies ar regiono, į kurį vykstate, papročiais ir tradicijomis. Tai padės jums išvengti kultūrinių nesusipratimų ir maksimaliai išnaudoti kelionės galimybes. Taip pat pravartu išmokti keletą pagrindinių frazių vietos kalba, kad galėtumėte susikalbėti su vietiniais gyventojais.

123rf.com / Turistai Tailande
123rf.com / Turistai Tailande

Prieš keliaudami atlikite keletą namų darbų. Tai padės užtikrinti, kad kelionė būtų maloni. Galite pakeliauti po svarbiausius šalies kultūros objektus. Tai suteiks informacijos apie aprangą, religiją ir vyraujančias normas.

6. Atstumas nuo namų

Jei ieškote greitos išvykos, galbūt geriau rinktis netoli nuo namų esančią šalį, tačiau jei ieškote egzotiškesnės kelionės, gal vertėtų pakeliauti toliau.

Taip pat verta įsitikinti, kad galėsite greitai nuvykti į apsistojimo vietą ir grįžti iš jos. Žinoma, reikėtų pasidomėti keliais ir atstumu iki oro uosto.

7. Apgyvendinimas

Galima apsvarstyti daugybę įvairių galimybių – nuo stovyklaviečių ir nakvynės namų iki prabangių viešbučių. Prieš pasirinkdami kelionės tikslą, turėsite nuspręsti, kokio tipo apgyvendinimo įstaigoms teiksite pirmenybę. Taip pat turėtumėte ištirti, kokios apgyvendinimo vietos yra jūsų pasirinktoje vietovėje. Tai padės jums rasti jūsų poreikius atitinkančias apgyvendinimo įstaigas.

123RF.com nuotr. / Viešbutis Paryžiuje
123RF.com nuotr. / Viešbutis Paryžiuje

Daug naudingų atsiliepimų apie apgyvendinimo vietas galite rasti internete. Tai padės suprasti, ką kiti mano apie apgyvendinimo įstaigas jūsų pasirinktoje vietovėje.

8. Vietovės saugumas

Reikėtų išsiaiškinti nusikalstamumo lygį pasirinktoje šalyje ir sužinoti, ar yra vietovių, kurių turėtumėte vengti. Taip pat pravartu perskaityti pasirinktos šalies kelionių patarimus. Tai padės žinoti apie visus galimus pavojus.

Naudingos informacijos apie kelionės vietos saugumą taip pat galite rasti skaitydami kelionių tinklaraščius. Daugelis kelionių tinklaraščių autorių rašo apie savo patirtį, įgytą keliaujant skirtingais tikslais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas