Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Traukinio keleivio poelgis sukėlė audrą internete: „Atsisakiau užleisti vietą nėščiai moteriai“

Jaunas vyras sukėlė pasipiktinimą internete po to, kai atskleidė, kad atsisakė nėščiai moteriai užleisti savo vietą traukinyje, rašoma „Daily Mail“. Traukinio keleivis tvirtino turįs „pilną teisę“ likti savo vietoje, nors kiti keleiviai jį ragino padėti nėščiajai.
Jaunas vyras tvirtino turįs „pilną teisę“ likti savo vietoje, nors kiti keleiviai jį ragino padėti nėščiai moteriai
Jaunas vyras tvirtino turįs „pilną teisę“ likti savo vietoje, nors kiti keleiviai jį ragino padėti nėščiai moteriai / Shutterstock nuotr.

Anonimas šį mėnesį pasidalijo savo istorija jau ištrintame įraše „Reddit“ forume AITA, klausdamas, ar šioje situacijoje jis suklydo.

Vyras, pasivadinęs „Future-Fold-6085“, paaiškino, kad perpildytame traukinyje, kuriuo jis važiavo, nebuvo „laisvų vietų“, kai į kupė įėjo nėščia moteris, „matyt, ieškodama vietos“.

Jis pastebėjo, kad jo vieta buvo pirmoji, į kurią ji žiūrėjo, ir kad visi aplink jį sėdintys žmonės buvo daug vyresni už jį. „Nebuvau tikras, ar turėčiau jai pasiūlyti savo vietą, ar ne“, – sakė jis.

Pagyvenusi moteris priėmė sprendimą už jį ir liepė nėščiai moteriai užimti jo vietą.

Tačiau, kol jaunuolis svarstė, ar turėtų užleisti savo vietą, netoliese sėdėjusi pagyvenusi moteris priėmė sprendimą už jį ir liepė nėščiai moteriai užimti jo vietą.

Jaunuolis supyko, kad jo vieta buvo užleista be jo sutikimo, ir pasakė pagyvenusiai moteriai: „Jūs negalite tiesiog pasakyti, kad kas nors kitas užimtų mano vietą. Tai mano vieta, aš turiu teisę nuspręsti“.

Tada pagyvenusi moteris paaiškino, kad keleivė, matyt, buvo nėščia ir kad jis, kaip jaunas vyras, turi „galimybę stovėti“.

Shutterstock nuotr. / Traukinys
Shutterstock nuotr. / Traukinys

Jaunuolis tęsė: „Visi žiūrėjo į mane, tarsi būčiau pasakęs kažką blogo, bet aš susigėdau. Manęs tos nesąmonės nedomino. Pasakiau jai, kad to nedarysiu, o ji ėmė mane kaltinti, kad negerbiu vyresniųjų“.

Tuomet dar keli keleiviai pasvarstė ir paragino jį atsisakyti savo vietos, bet jis atsisakė jų klausyti, atskleidė jis. Vyras pasakojo: „Aš pasakiau senutei, kad ji turi užsiimti savo reikalais, nesikišti į mano reikalus ir kad aš turiu pilną teisę ten likti“.

Jis sakė: „Tikriausiai visiems padariau blogą įspūdį, bet man nepatiko jos elgesys“.

Prisijungę prie temos komentatoriai suskubo kritikuoti jo elgesį, kartu pažymėdami, kad pagyvenusi moteris neturėjo manyti, jog jam patogu stovėti.

Visi žiūrėjo į mane, tarsi būčiau pasakęs kažką blogo.

„Reddit“ naudotojas „Didntcondawnthat“ pastebėjo, kad vyras „parodė labai ryškų empatijos trūkumą žmogui, esančiam fiziškai sunkios būklės ir nepadariusiam nieko blogo“.

Vartotojas „Knightseason“ rašė, kad vyras „turėjo užleisti savo vietą“, tačiau pažymėjo, kad vyresnė moteris „neturėtų užleisti kitų žmonių vietų“, nes „žmogus gali turėti negalią ir (arba) būklę, dėl kurios jam reikia sėdėti, o amžius neturi reikšmės“.

O naudotojas „I_am_legend-ary“ teigė: „Mandagus dalykas užleisti savo vietą nėščiajai“.

Shutterstock nuotr. / Nėštumas
Shutterstock nuotr. / Nėštumas

Koks etiketas tokiu atveju yra geriausias? Etiketo ekspertė Diane Gottsman, Teksaso protokolo mokyklos įkūrėja, „MailOnline Travel“ sakė: „Šis vyras turėjo būti mandagus ir pasiūlyti moteriai savo vietą. Jis priėmė sprendimą iš pykčio likti sėdėti vietoje, o tai nėra pats geriausias veiksnys, lemiantis mandagumo veiksmą kitam žmogui.

Atsisakyti vietos – tai maža auka, kuri daro didelę įtaką.

Bendro mandagumo principas reikalauja, kad, kai esate sveikas ir turite galimybę pasiūlyti savo vietą žmogui, kuris, atrodo, nori ar kuriam reikia papildomos pagalbos ar dėmesio, padarytumėte tai iš geros valios“.

D.Gottsman tęsė: „Kitaip jis jau būtų viską palikęs ramybėje, o ne svarstęs, ką padarė. Nesvarbu, ar ji buvo nėščia, ar pagyvenusi, ar tiesiog atrodė, kad asmeniui reikia atsisėsti, atsisakyti vietos – tai maža auka, kuri daro didelę įtaką. Niekada nežinai – gal jie su dėkingumu atsisakė gerumo, bet vis tiek tai yra geros valios gestas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius