Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Travelonline Baltics“ vadovas įsitikinęs: bėdos baigsis jau ketvirtadienį

Kelionių organizatoriaus pažymėjimo laikinai netekusi bendrovė „Travelonline Baltics“ savo portaluose toliau prekiauja kelionėmis, nors to daryti negali. Įmonės vadovas Tadas Rimkus 15min.lt sakė, jog apriboti portalų veiklos neketinama, kadangi jau rytoj Valstybinis turizmo departamentas (VTD) esą turėtų atnaujinti įmonei išduotą kelionių organizatoriaus pažymėjimą.
„Travelonline Baltics“
„Travelonline Baltics“ / Travelonlinebaltics.lt

„Problemos, dėl kurių laikinai sustabdytas kelionių organizatoriaus pažymėjimas, buvo techninės. Pagal pirmo pusmečio įvykdytus pardavimus mums pritrūko mažos dalies draudimo. 

Nors pagal devynių mėnesių pardavimus reikalaujamos draudimo sumos užtenka ir net viršijame reikalavimus.

Tačiau turėjome mažiau nei parą išspręsti šią problemą ir nespėjome. 

Paprastai kalbant, pavėlavome pateikti draudimo polisą. Šiandien susitikome su draudikais ir padarėme sprendimus. Tikimės, kad rytoj iki pietų licencija mums bus atnaujinta“, – sakė „Travelonline Baltics“ direktorius.

Būtent todėl neketinama net laikinai nutraukti nė vieno iš įmonei priklausančių portalų, kuriuose prekiaujama bendrovės ir kitų kelionių organizatorių siūlomomis kelionėmis, veiklos.

Be to, didžioji dalis šiuose porgaluose parduodamų kelionių yra organizuojamos ne „Travelonline Baltics“, bet kitų kelionių organizatorių.

„Mūsų pačių pardavinėjamos kelionės šiuose portaluose sudaro tik nedidelę dalį visų parduodamų paslaugų. Tad net ir neturėdami kelionių organizatoriaus pažymėjimo, mes galėtume toliau klientams siūlyti keliones, kurias organizuoja kiti kelionių organizatoriai“, – sakė T.Rimkus.

Easytravel.lt puslapis tebeveikia
Easytravel.lt ir kituose „Travelonline Baltics“ portaluose ir dabar galima užsisakyti kelionę.

Pažeidimas – jei su klientais sudaromos sutartys 

Pasak VTD atstovės žiniasklaidai Editos Gaigalienės, nuo tos dienos, kai departamentas sustabdo kelionių organizatoriaus pažymėjimo galiojimą, įmonė neturi teisės prisiimti jokių naujų įsipareigojimų turistams ir vartotojams. 

Tačiau privalo įvykdyti visus iki VTD pranešimo apie sprendimą sustabdyti kelionių organizatoriaus pažymėjimo galiojimą gavimo dienos prisiimtus įsipareigojimus turistams ir vartotojams. 

Vadinasi, prekiauti naujomis kelionėmis kelionių organizatoriaus pažymėjimą laikinai praradusioms įmonėms negalima, tik organizuoti jau parduotas.

„Jei kelionių organizatorius pažeidžia šią Turizmo įstatymo normą, VTD, turėdamas pagrįstus įrodymus, turi teisę panaikinti įstatymą pažeidusio kelionių organizatoriaus pažymėjimo galiojimą visam laikui“, – sakė departamento atstovė.

Šiuo atveju svarbiausias momentas yra sutarties sudarymas – kelionės išsirinkimas ir užsakymas internetiniame portale nelaikomas pažeidimu, kol už ją nesumokami pinigai.

„Travelonline Baltics“ valdo 9 portalus, kuriuose prekiaujama kelionėmis
„Travelonline Baltics“ valdo 9 portalus, kuriuose prekiaujama kelionėmis

Dėl savo ateities neabejoja

Pastaruoju metu Lietuvos turizmo rinka yra itin jautri bet kokioms žinioms apie kelionių organizatorių veiklą.

Tą pačią dieną, kai buvo pranešta apie bendrovės „Travelonline Baltics“ situaciją, paskelbta ir žinia, kad žlugo kitas kelionių organizatorius – VšĮ „Ditmos projektai ir ko“, kurios kelionių organizatoriaus pažymėjimo galiojimas laikinai buvo sustabdytas rugsėjo 26 d. 

Mūsų įmonės veiklai nėra jokios grėsmės. Dirbame pelningai, pardavimai net viršijo lūkesčius, tad neturime net minties apie veiklos sustabdymą.

„Nieko keisto, kad žmonės bijo. Bet mes visus galime užtikrinti, jog mūsų įmonės veiklai nėra jokios grėsmės.

Dirbame pelningai, pardavimai net viršijo lūkesčius, tad neturime net minties apie veiklos sustabdymą.

Labai tikiuosi, kad mums pavyks žmonėms paaiškinti, kokia reali situacija ir išsaugosime jų pasitikėjimą“, – sakė „Travelonline Baltics“ vadovas T.Rimkus.

VTD informavo, jog neturi jokių skundų ar pretenzijų bei duomenų apie nukentėjusius turistus – bendrovės „Travelonline Baltics“ klientus.

Tad sutvarkius draudimo poliso klausimą, įmonei išduoto kelionių organizatoriaus pažymimo galiojimas bus atnaujintas kaip galima greičiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas