Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstančiai žygeivių suplūdo į rudens sostinę Siguldą: oras kaip užsakytas, vaizdai pasakiški

„Nebuvo lengva, bet buvo nepakartojama“, – įspūdžiais dalinosi žygeivė Evelina, kuri kartu su daugiau nei trimis tūkstančiais bendraminčių priėmė „TrenkTuro“ iššūkį ir šeštadienį kilometrus rinko rudens sostinėje Siguldoje. Į kaimyninę Latviją entuziastus sukvietę organizatoriai džiaugėsi, kad dalyvius lepino ne tik gražiausia rudens spalvų paletė, bet ir ją nušvietusi saulė, rašoma „TrenkTuras“ pranešime spaudai.
TrenkTuras'24 Siguldoje
TrenkTuras'24 Siguldoje / Organizatorių nuotr.

„TrenkTuro“ komanda žygeiviams išrinko gražiausias Siguldos apylinkių vietas, per kurias driekėsi kruopščiai suplanuoti maršrutai. Didžiausius gamtos perlus savo trasoje galėjo pamatyti ištvermingiausi, 33 kilometrų atstumą pasirinkę entuziastai. Ne mažesnė rudeninių horizontų puokštė laukė žygiavusių 27 kilometrus. Jų maršrutas driekėsi palei smiltainio atodangas, Pikenės ir Velnanos uolas. Nuo jų, užkopus, atsivėrė kvapą gniaužiantis Gaujos upės vaizdas, vėliau atsidūręs daugelio socialiniuose tinkluose.

Užkopę ant Paveikslų kalvos auksinio rudens žavesį įvertino ir 15 km atstumą pasirinkę žygeiviai. Jiems atsivėrė vaizdas net už 12 kilometrų. Nuskriausti neliko ir 9 km maršruto žygeiviai. Jų širdis papirko išskirtinė Pikenės praraja ir smiltainio atodangos.

Aukštyn žemyn laiptais

Vos pasibaigus žygiui, socialinius tinklus užplūdo viena už kitą gražesnės auksinio rudens nuotraukos su prierašais apie vieną vaizdingiausių ir kartu sunkiausių žygių. Didžiausi to kaltininkai – ištvermės ir kantrybės pareikalavę laiptai.

„Tai buvo vienas gražiausių žygių, jo grožį ir žavesį sunku perteikti fotografijoje. Bet man tai vienas sunkiausių (laiptai) žygių. Bet grožis atperka viską“, – įspūdžiais dalinosi Loreta. „Ačiū „TrenkTuras“ už nuostabius įspūdžius ir laiptelius, laipteliukus ir desertui – dar laiptelius!“, – kolegei antrino Snieguolė. „Nebuvo lengva, bet buvo nepakartojama. Galvojau įveiksiu nesunkiai, bet l-a-i-p-t-a-i… Lengvumas išgaravo po ketvirtos laiptų serijos… Todėl ačiū! Tai buvo tai, ko man reikėjo. Įdomu, stulbinama ir nepakartojama. Smagu, kad keliauja tiek bendraminčių!“, – žygeives papildė Evelina.

Žygeivis Kęstutis rašė, kad gal ne į Everestą, bet į pusę Monblano tikrai bus įkopęs. Tuo metu kolega Aleksej suskaičiavo net 537 vertikalius metrus. Vis tik visus sunkumus, pasak žygeivių, atpirko magiškas apylinkių grožis, oras, kely lydėjęs kitų žygeivių palaikymas ir savomis kojomis uždirbtas medalis, kuris dar ilgai primins nuostabią rudens dieną.

„Visiems pritariu, kad tai buvo vienas gražiausių žygių! Seniai taip nesidžiaugiau ir nesigėrėjau rudeniu kaip šį savaitgalį! Ačiū „TrenkTuras“ ir savanoriams! Iki kitų susitikimų!“, – kolegų žygeivių įspūdžius apibendrino Evelina.

Bendražygių bendruomenė

Žygiuoti po Siguldos apylinkes susirinko net 3500 žygeivių, kurie kartu nužingsniavo daugiau nei 67 tūkst. rudeninių kilometrų. Jiems kompaniją palaikė 154 augintiniai, kurių trečdalis – iš Lietuvos.

Tai, kad Sigulda yra ne veltui tituluojama šeimyniškiausiu Latvijos miestu, patvirtino ir žygiuojančių šeimų aktyvumas. Vaikų iki 16 metų skaičius žygyje siekė net 420. Ne mažiau aktyvios buvo ir komandos, kurios į Siguldą atvyko rinkti bendrų kilometrų. Pirmąją vietą „Hiatus“ komandų įskaitoje pelnė „Būvniecības ABC“ iš Latvijos. Jie kartu nuėjo net 715,8 km. Antroje vietoje liko lietuviai „Papūsk“, nužygiavę 318 km. Garbinga žygeiviška bronza atiteko kaimynų latvių komandai „Karameles“, bendrai nužingsniavusiai 306 km.

Progos pasidžiaugti auksinėmis rudens spalvomis nepraleido ir ilgametė žygeivė Onutė, kuri šį kartą įveikė garbingą 15 kilometrų atstumą.

Kaip ir kaskart, renginio metu netrūko gardžių vaišių. Žygeiviai stiprinosi „Fazer“ duonos traškučiais ir gardžiais sumuštiniais, troškulį malšino „Venden“ vandeniu. Energijos atsargomis žygio metu taip pat rūpinosi „Vero cafe” kava ir „Corny“ batonėliai. Siguldoje būta ir naujienų – dalyviai turėjo progą pasilepinti maistingais ir natūraliais keturių skonių supermaisto rutuliukais „Longevies“. O sugrįžusių iš auksinio rudens pasakos laukė ne tik laukė nusipelnyti medaliai, bet ir gardūs „Sun Yan“ makaronai.

Kitų žygių ilgai laukti neteks. Jau spalio 26 dieną „TrenkTuro“ komanda žygeivius kviečia į Vloclaveką kaimyninėje Lenkijoje. Ant Vyslos kranto įsikūręs miestas lepins istorijos, gamtos ir kvapą gniaužiančių vaizdų deriniu. Na, o pirmasis žiemos nuotykis prasidės gruodžio 7 d. Druskininkuose. Daugiau informacijos apie žygius rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito