Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turistai Islandijoje turėjo sprukti nuo griuvusio ledyno sukeltų bangų

Nufilmuota, kaip Islandijoje į vandenį sugriuvo dalis ledyno, o griūties sukelta banga pasiekė krantą. Turistams, atvykusiems pasižiūrėti atšiaurios Islandijos gamtos, teko kuo skubiau ropštis aukštyn, rašo „Travel And Leisure“.
Turistai Islandijoje turėjo sprukti nuo griuvusio ledyno sukeltų bangų
Turistai Islandijoje turėjo sprukti nuo griuvusio ledyno sukeltų bangų

Vaizdus užfiksavo turizmo agentūros gidas Stephenas Mantleris. „Į šią vietą galima patekti tik su kalnų gidu, ir visi vaizdo medžiagoje matomi žmonės buvo gavę instrukcijas nedelsiant palikti pakrantę, jeigu būtų ledyno atskilimas“, – aiškino jis.

Gidas pridūrė, kad dėl atskilusio ledyno dalies dydžio ir artumo situacija galėjo būti pavojinga, tačiau nė vienas keliautojas nenukentėjo.

VIDEO: Massive Glacier Collapses in Iceland Lagoon

Jökulsárlón lagūnoje sekmadienį lankėsi kiek daugiau nei dvidešimt turistų, kurie čia atvyko pasižiūrėti į Breiðamerkurjökull ledyną.

S.Mantleris pasakojo, kad išgirdo išskirtinį garsą, kuris reiškė – skyla ledynas. Jis iškart išsitraukė telefoną ir pradėjo viską filmuoti. Netrukus atskilo ledyno dalis ir susmuko į vandenį, sukeldama dideles bangas, kurios nusirito iki pakrantės uolų. Nuo jų jau buvo spėję pabėgti turistai.

Jökulsárlón lagūna Islandijoje egzistuoja tik apie 90 metų. Ji atsirado, kai pradėjo tirpti Breiðamerkurjökull ledynas, sukurdamas giliausią šalyje ežerą. Mokslininkai teigia, kad ledynas gali visiškai išnykti per maždaug 200 metų, jeigu ir toliau tirps tokiu pat greičiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas