Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistai Maljorką traukia į dugną: buvusio gražaus miestelio gatvės virsta atviru tualetu

Įsiutę vietiniai gyventojai, gyvenantys Ispanijos salos pakrantės miestelyje, kurį užplūdo košmariškai besielgiantys turistai, yra pasirengę kariauti po bjauraus virusinio vaizdo įrašo.
Maljorkos salos įvaizdį gadina lėbaujantys turistai
Maljorkos salos įvaizdį gadina lėbaujantys turistai / Vida Press nuotr.

Bjaurioje filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip olandų turistas tuštinasi ant miegančio Arenalio (Maljorka) promenadoje pasilinksminusio vakarėlio dalyvio, rašoma „The Sun“.

Ši liguista išdaiga yra naujausias šlykštus veiksmas, įsiutinęs kadaise buvusiame nuostabiame Arenalo miestelyje gyvenančius vietinius žmones.

Pranešama, kad bjaurus vaizdo įrašas buvo nufilmuotas vos prieš kelias dienas ir jau įkvėpė daugybę bendruomenės narių neapykantos tiems, kurie, jų nuomone, jų namus paverčia atviru tualetu.

Šis vaizdo įrašas jau pavadintas nauju žemiausiu kurortinio miestelio pasiekimu.

Kasmet šis populiarus kurortas kenčia nuo triukšmingų turistų antplūdžio.

Vietos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kuriuose rašoma, kad miestelis „negali nusileisti dar žemiau“, ir taip pat teigiama, kad gyventojai prašo įsikišti policiją.

Kasmet šis populiarus kurortas kenčia nuo triukšmingų turistų antplūdžio, o girtuokliaujantys britai paprastai vadinami „blogiausiais“ iš visų.

Arenalas yra tarp Palmos ir Ljukmachoro ir yra priešingoje įlankos pusėje nei liūdnai pagarsėjęs kaimynas Magalufas.

Vida Press nuotr. / Maljorkos salos įvaizdį gadina lėbaujantys turistai
Vida Press nuotr. / Maljorkos salos įvaizdį gadina lėbaujantys turistai

„Tai yra pats bjauriausias dalykas, kokį tik esu matęs“, – rašoma prie plačiai besidalijamo vaizdo įrašo.

Gyventojai, įsiutę dėl šlykštaus klipo, dabar jau yra palūžę.

Arenalo kaimynystės asociacijos viceprezidentas Alainas Carbonellis vietos laikraščiui „Ultima Hora“ sakė: „Štai kas čia vyksta. Jie yra laukiniai žmonės. Jie labai girti, apsvaigę nuo narkotikų ir kupini brutalaus agresyvumo. Mūsų nuomone, jie panašūs į mafiją.“

Praėjusį mėnesį A.Carbonellis apkaltino turistus, ypač vokiečius, kad jie Arenalą pavertė 48 valandas trunkančių išgertuvių namais.

Jis teigė, kad triukšmingi poilsiautojai atsisako mokėti už viešbučius, o vietoj to leidžiasi į maratono išgertuves ir galiausiai miega gatvėje arba paplūdimyje.

Vida Press nuotr. / Maljorkos salos įvaizdį gadina lėbaujantys turistai
Vida Press nuotr. / Maljorkos salos įvaizdį gadina lėbaujantys turistai

A.Carbonellis laikraščiui „The Sun Online“ sakė, kad nuo kovo iki rugsėjo mėnesio į miestą plūstančių turistų košmaras daro gyvenimą „nepakeliamą“.

„Dabar Palmos paplūdimys tapo Magalufu. Vokiečiai dabar daro lygiai tą patį, ką ir britai. Jie mėto daiktus iš balkonų, visą dieną maišo gėrimus ir vartoja narkotikus. Dėl to jie užmiega žmonių soduose, o šie juos apiplėšinėja. Ten žmonės vemia visur, o kiti šiukšliadėžes naudoja kaip tualetus, – sakė jis.

Ten žmonės vemia visur, o kiti šiukšliadėžes naudoja kaip tualetus.

– Po vakarėlių jie eina per žmonių namus, bandydami rasti savo viešbučius, jie šaukia, dainuoja, niokoja kelio ženklus. Jie kaip pamišę, tai nepakenčiama. Mes visi gyvename iš turizmo, bet nenorime tokio turizmo.“

Vida Press nuotr. / Maljorkos salos įvaizdį gadina lėbaujantys turistai
Vida Press nuotr. / Maljorkos salos įvaizdį gadina lėbaujantys turistai

Netoliese esančio Ljukmachoro gyventojų asociacijos prezidentas Davidas Servera dejavo, kad jo mylimi namai eina į dugną.

Davidas paaiškino, kad gatvės per naktį prisipildo šiukšlių ir fekalijų ir, nepaisant to, kad kitą dieną jos išvalomos, per kelias valandas vėl tampa nešvariomis.

Per pastaruosius 15 metų daug žmonių išvyko dėl turistų.

Jis „The Sun“ sakė: „Mes žinome, kad tai turistinis rajonas, ir suprantame, kad čia bus triukšmo, bet yra dalykų, kurių nesitikite. Esame tradicinis miestelis, bet per pastaruosius 15 metų daug žmonių išvyko dėl turistų. Arenalas yra puikioje vietoje, turi gražų paplūdimį ir galėtų būti geresnis.“

Jis taip pat pridūrė: „Valdžios institucijos turi labiau stengtis padėti mums pakelti turizmo lygį ir sustabdyti 24 valandų turistus, kurie čia atvyksta vienai nakčiai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas